Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

premsa foranaEl III Congrés de l’Associació de premsa Forana de Mallorca (APFM, que agrupa més de 40 revistes locals de l’illa) ha posat un especial èmfasi en l’adaptació a l’actual revolució tecnològica dels mitjans de comunicació. Després de 30 anys de la seva creació, l’APFM ha demostrat la seva vitalitat i capacitat de mobilització en unes jornades que han estat qualificades d’èxit pels organitzadors.

El Congrés, pensat com un espai obert -a excepció de l’assemblea anual de l’APFM- ha volgut esdevenir un espai de reflexió sobre diferents vessants del periodisme en general i no sols del de proximitat i ha tractat d’interessar tan professionals com estudiants i persones interessades en aquest món en general. Una de les estrelles convidades va ser el director de Vilaweb, Vicent Partal, que va impartir una conferència en defensa dels canvis tecnològics, no sols com una “realitat inevitable, sinó també com “una gran oportunitat per a les empreses petites”. Encara que per al periodista no sols es tracta de les eines, sinó de “repensar repensar coses que hem fet sempre igual però que no tenen perquè seguir-se’n fent i inventar productes nous”.

Però al marge de la formació, la trobada també va servir per avançar en la creació del projecte de la Federació d’Associacions d’Editors de Premsa en Català -que haurà d’agrupar les associacions de publicacions en aquesta llengua d’arreu dels Països Catalans- amb la participació dels presidents de
les associacions de premsa comarcal de Catalunya, Estanis Alcover i Martí, País Valencià,
Francesc Martínez, i Menorca, Miquel Àngel Marquès.

Finalment es va aprofitar per concedir els Premis Periodístics Premsa Forana que anualment dóna l’APFM en les categories de reportatge, fotografia i disseny, així com al reconeixement de les 18 publicacions que enguany celebraven el vintè aniversari.