Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

radio_arrelsLa setmana passada Ràdio Arrels feia pública la seva complicada situació econòmica. La que és l’única emissora nord-catalana que emet exclusivament en català podria no complir el seu trentè aniversari previst per al maig de l’any vinent. La raó és el retard en les subvencions que rep de la Generalitat, no sols la de 2010, sinó també una art de la de 2009, que a més no li garanteix cap ajut públic per al 2011.

El total del deute puja als 52.200 euros, una quarta part del seu pressupost anual -Ràdio Arrels també té subvencions del Ministeri de Cultura francès i de la Regió del Llenguadoc-Rosselló- i impossibilita mantenir l’emissora oberta. Com tenen una llicència d’emissió com a ràdio associativa té prohibida l’emissió de publicitat. La direcció ha anunciat l’acomiadament d’un dels sis redactors, una mesura que ha qualificada com a “dura” i “difícil”, a més de ser la primera retallada des de la seva fundació, però que ha estat inevitable en la situació actual.

Com a solució possible, i davant la pluja de comunicats d’ànims i mostres de simpatia rebudes, Ràdio Arrels ha iniciat una campanya de recollida de fons arreu dels Països Catalans. Per això han obert dos comptes corrents que es poden veure en aquest enllaç.

Ràdio Arrels va ser fundada el 28 de maig de 1981, poc després de l’arribada al poder del primer govern de François Mitterrand, qui va fer una nova llei per democratitzar la comunicació. Des de llavors ha anat ampliant-se fins arribar al 75% del territori nord-català i properament tenia previst obrir una delegació a Ceret.