Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

ultima_hora_las_provincias“Rubalcaba evidencia que Madrid no confia en la victoria de Alarte”, titulava avui Las Provincias, en un exercici de lectura entre línies digne dels kremlinòlegs de la guerra freda, doncs és obvi que el vicepresident espanyol no va dir res d’això en l’acte de presentació de Joge Alarte com a presidenciable a les eleccions a la Generalitat Valenciana previstes per al maig. A Mallorca, Última Hora es mostra encara més combatiu: “La decisión de ZP de reducir el programa del Imserso obliga a cerrar más hoteles en Mallorca”. Ara resulta que les retallades pressupostàries que eren “inevitables” segons el mateix diari el 29-S, ara són “decisions de ZP” quasi per capritx.

En un dilluns on les portades del País Valencià i Palma semblen totes de diaris esportius, destaquen encara més les posicions de combat d’aquests dos rotatius -Las Provincias fins i tot relega l’empat del Llevant a tercera posició i centra la seva fotografia principal a una inauguració de Camps- i recorden que ja entrem en campanya electoral.

Amb els anys, el costum de fer titulars agressius, destinats a mostrar una línia editorial molt ideologitzada i sense cap voluntat informativa o reflexiva s’ha anat estenent. Un dels seus precursors a l’Estat espanyol va ser Luís María Ansón, qui va aconseguir fer famosa la recent fundada La Razón a base de provocar la polèmica amb les seves portades que a vegades ratllaven el delicte. Avui, però, el veterà periodista tindria difícil llençar un nou diari amb la mateixa estratègia i cada vegada són més les capçaleres que opten per la titulació de combat.

De Madrid, el costum s’ha estès i és obvi que les eleccions municipals i autonòmiques -al País Valencià i les Illes- que s’acosten seran motiu suficient per tornar a veure portades com les d’avui.