Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

ElPeriodico_4_12_2010Badre B. tenia 16 anys i estudiava primer de batxillerat a l’Institut Milà i Fontanals del barri del Raval de Barcelona. Segons el manifest que va redactar Ainar Tur, la seva professora de teatre a l’associació Xamfrà era “un adolescent apassionat per l’amor i l’amistat, que havia comés alguns errors a la vida i que ho sabia, i molt llest”. Un dijous a la tarda, després de jugar un partit de futbol a la plaça Folch i Torres del barri es va marejar i va caure a terra donant-se un cop al cap. Patia una aturada cardiorespiratòria.

La família va trucar una ambulància però aquesta va trigar en arribar i, quan ho va fer, no anava equipada amb el material necessari per reanimar-lo. La segona va trigar encara més i quan va arribar ja no hi havia res a fer. Segons el metge Antonio Huete, citat per Público- si els serveis d’urgències haguessin aribat a temps tenia un 90% d’opcions de sortir-se’n.

L’endemà El Periódico publicava que “un menor mor per sobredosi a la plaça Folch i Torres”, en una peça vinculada gràficament a les baralles entre bandes llatines i cita fonts policials alhora d’afirmar que “el menor marroquí” havia mort per aquesta causa.

La indignació ha superat els cercles familiars de Badre i ha arribat a la comunitat educativa del Raval, que ha fet públic un manifest per més d’una vintena de centres escolars, ampes i entitats educatives. Al text es pregunten pel retard en l’arribada dels serveis d’emergència i si aquest té alguna relació amb el barri on va passar el succés i el nom de la persona que necessitava ajuda. Però també, i molt especialment, pel tractament que familiars i amics de Badre van rebre per part dels mossos d’esquadra i els mitjans de comunicació.

En declaracions a Media.cat, Aina Tur, es mostra especialment “dolguda” amb El Periódico, qui ha retirat la notícia del seu web després d’una trucada i un burofax del pare de Badre, però s’ha negat a publicar cap tipus de rectificació o disculpa.