Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

mani-llenguaEl Tribunal Suprem espanyol feia públiques ahir tres sentències qüestionant la immersió lingüística a l’ensenyament del Principat coincidint amb l’emissió del Telenotícies. TV3 va canviar el desenllaç natural per informar del cas amb connexió amb Madrid inclosa. Per a la nit ja havien preparat un extens reportatge amb les declaracions de tots els partits, la comunitat educativa i la societat civil, plasmant la intensitat de la indignació generada. I això que ahir, entre la Grossa de Nadal caienta Catalunya i la investidura de Mas, l’actualitat anava carregada. El mateix passava a la xarxa -amb blocs i digitals traient fum immediatament,- moltes ràdios i al carrer, on unes 500 persones es van concentrar a la plaça Sant Jaume de Barcelona a penes unes hores després de saber-se les sentències.

Avui al matí, però, els dos principals diaris de Barcelona no obren amb l’atac més gran a l’autonomia i la llengua de la democràcia. Mentre El Punt, l’Avui i l’Ara sí que responen al Suprem amb titulars valents i fins i tot combatius, La Vanguardia relega el tema a tercera posició -darrera precisament de la investidura i de la loteria- i El Periódico ni tan sols ho treu i considera més important la lluita interna al PSC barceloní, una entrevista al secretari d’estat de transport i que Catalunya reduirà a la meitat les cambres de comerç. Potser des del Grup Zeta seguien la consigna de CiU i PSC en la línia que “no passa res”, però tal vegada han estat més papistes que el Papa. Els dos principals rotatius del Cap i Casal, tot i que oficialment són durs competidors cada vegada s’assemblen més i avui obrien amb la mateixa frase: “El PSC obre pas a Mas”

La notícia ha sortit en portada fins i tot a les edicions barcelonines dels gratuïts 20 Minutos i Què i era el titular principal del Diari de Tarragona i La Mañana -i això que el segon premi de la rifa ha caigut a Sort- mentre que era present a les portades de la majoria de diaris comarcals i locals.

A la resta dels Països Catalans la notícia noha obtingut massa ressò, tot i les clares conseqüències que pot tenir la jurisprudència creada al País Valencià i a les Illes. Tal i com demostra que sols ha calgut un dia perquè una família de Biar (Alt Vinalopó) exigeixi als tribunals que li garanteixin el dret a estudiar en castellà en aquest petit poble de 3.700 habitants. A tot el País Valencià hi ha 93.700 alumnes als que se’ls hi nega l’ensenyament en valencià sense que això preocupi a cap instància judicial.