Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

campanya-valenciaAmb aquest savi consell, seguit de la demanda “consumeix publicacions valencianes” ha engegat una campanya per a promoure la lectura de mitjans de comunicació en valencià, sigui quin sigui el seu format. La iniciativa està promoguda per l’Associació de Publicacions Periòdiques Valencianes (APPV) i l’Associació Ciutadania i Comunicació (Acicom), encara que compta amb el suport de mitja dotzena d’entitats més, com Federació Escola Valenciana, l’Associació d’Editors del País Valencià, la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes, Acció Cultural o la Unió de Periodistes.

A més de buscar elevar els nivells de lectura de premsa en valencià, també es vol, en el cas de la premsa de pagament, augmentar-ne els subscriptors, per garantir la seva viabilitat en un país on les ajudes per publicar en aquesta llengua són cada cop més inexistents. La campanya s’ha presentat aquest migdia a la Cafeteria La Nau, de la Universitat de València i es vol que tingui un caràcter permanent, encara que començarà amb dues accions. La primera és l’elaboració d’unes falques de ràdio, pel que s’ha comptat amb l’ajuda de persones reconegudes com l’actriu Rosana Pastor, l’humorista Xavi Castillo, les escriptores Raquel Ricart i Carmen Amoraga, la gestora cultural Francis López, l’actor Pep Ricart i els cantants Vicent Torrent, Pau Alabajos i Miquel Gil. La segona acció consistirà en posar en marxa un quiosc virtual que agrupi totes les capçaleres en valencià, que ja s’ha avançat que es dirà quioscvalencia.info.

L’ APPV es va constituir l’abril passat i és l’homòloga valenciana de la catalunyesa Associació de Premsa Local i Comarcal i la mallorquina Associació de Premsa Forana. Reuneix unes 50 publicacions entre impreses i digitals, com les revistes Eines o Silenci, setmanaris com el Crònica d’Ontinyent o portals com L’Informatiu o Comarques Nord. L’Acicom és una associació de consumidors que treballa per garantir el dret a la informació i compta amb un centenar de socis.