Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

cartell fiscaliaL’aparició d’uns cartells amb el nom, la foto i la llegenda “Eixe és el xic que es dedica a espiar als  funcionaris. Aixina sabrem tots quin aspecte té” ha indignat la professió periodística valenciana. El “xic” no és altre que Ramón Ferrando, periodista del diari Levante que la setmana passada va realitzar un reportatge on es veia com desenes de funcionaris de la Ciutat de la Justícia entraven a fitxar per sortir al cap de trenta segons i marxar de nou, a vegades durant més d’una hora. I els cartells –que com a mínim es podrien definir com a coactius- estan penjats a les parets de la mateixa fiscalia valenciana, que per ara, tot i que ha promès investigar el cas, no ha iniciat cap acció en contra.

El reportatge de Ferrando va generar un fort debat mediàtic a València al demostrar la impunitat que tenen molts funcionaris per incomplir els seus horaris, encara que des de fonts del sector es va voler rebaixar la importància de la denúncia assegurant que “es fan moltes hores extres que després no es cobren”. Però encara que el reportatge fos parcial, els endarreriments i ajornaments de l’administració de justícia no ajuden precisament a la versió dels funcionaris.

El següent pas d’aquests, amb la distribució del cartell i el boicot als periodistes a algunes seccions judicials, ha motivat una dura campanya del diari Levante per defensar el seu redactor. En només dos dies ja hi ha dedicat cinc articles i una editorial i han aconseguit les declaracions –òbviament recolzant la seva versió- de l’ex-fiscal anticorrupció Carlos Jiménez Villarejo –que ahir es trobava casualment a València,- Jutges per a la Democràcia i l’Associació Valenciana de Juristes Demòcrates. També la Unió de Periodistes Valencians s’ha solidaritzat amb Ferrando i ha definit els cartells com a “assetjament”. La Unió també destaca el fet que al reportatge de Ferrando es van difuminar les cares i les matrícules dels funcionaris, mentre aquests han publicat la seva foto -extreta del seu perfil de Facebook- i el seu nom complet.

Però tot i l’ordre expressa del president del TSJ i del Jutge degà de València de retirar tots els cartells. Aquests, segons el mateix Levante, continuen reapareixent per les instal·lacions de la Ciutat de la Justícia.