Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

facebookPoc li ha durant al Govern valencià el seu intent d’obrir-se al debat ciutadà a través d’internet. Els diferents fòrums que va posar en marxa a Facebook a finals de gener han estat tancats de forma fulminant després que alguns internautes decidissin sumar-se a la iniciativa proposant temes propis. La direcció general de Modernització de la Generalitat, dirigida per Luis Javier Santamaría Ruiz havia inaugurat uns espais de debat a la xarxa social més popular entre els que destacaven títols com Idees per a un Governo obert, Transparència a les Administracions públiques, Participació ciutadana o Reforma de l’Estatut. Però un particular que va signar amb el nom de Miguel va decidir proposar un nou tema: “Gestió de RTVV” i en felicitava els responsables: “Agraïsc la possibilitat de crear este fòrum de debat sobre un tema tan important”. El fil es va obrir un divendres a la nit i el proper dilluns al mati era clausurat i, de passada, tota la resta de debats oberts.

Davant les crítiques dels ciutadans per la “censura”, la direcció de Modernització responia a alguns d’ells amb un correu electrònic on justificava la mesura pels “insults a certs col·lectius i els atacs a altres autonomies” d’alguns dels participants, anunciava que havien habilitat una pestanya a Facebook “per a que els ciutadans ens puguin fer arribar les seves queixes i opinions” i acabava amb un “disculpen les molèsties”.

En declaracions a Levante –diari que fins i tot ha dedicat una editorial al tema,- Miguel denuncia l’actitud de la Generalitat, ja que “abans de tancar un fòrum es pot administrar i eliminar els comentaris ofensius. El problema –afegeix- és que l’han tancat perquè es parlava de coses que no  interessaven”.

I veient la precària situació de RTVV, amb un deute que ja supera els mil milions, diferents casos oberts de corrupció i malversació i els pitjors índexs d’audiència des que es va fundar, és fàcil entendre que el Consell no tingui cap interès en debatre’n la gestió.