Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Entrevista a Empar Marco, corresponsal de TV3 al País Valencià.

Com s’ha vist el tancament de TV3 des de la teva posició privilegiada?
Ha estat una decepció molt gran. Tot i que l’amenaça de tancament hi era des de fa temps, molta gent, entre la que em compte, pensàvem que aquesta mai s’arribaria a donar, que al final es trobaria una solució, vingués dels polítics, del Ministeri o de qui fos, perquè avui dia no té sentit enfosquir un mitjà de comunicació. És molt trist haver arribat a aquesta situació.

Com valora la resposta social al tancament?
És el mínim que es podia esperar. No ha estat massiva però tampoc menyspreable i no morirà fàcilment. La gent està molt indignada i la indignació pel tema concret de TV3 se suma a moltes altres indignacions.

Però no troba les protestes prou ràpides i massives? Tenint en compte els nivells d’audiència de TV3 al País Valencià.
Primer de tot, no coneguem molt bé quants espectadors valencians té TV3, perquè la cadena no entra als serveis d’audímetres generals. És obvi que no és una audiència massiva, però és molt fidel i qualificada. És gent que vol vore televisió en valencià, completament en valencià, i de qualitat i ho fa encara que el País Valencià no tinga una presència significativa als continguts de TV3.

Creu que ara hi ha possibilitats que aquests continguts encara es rebaixen més?
No. No he parlat d’açò amb ningú, però en cap moment he tingut eixa percepció.

Quina conclusió se n’ha de treure de les declaracions i mocions d’institucions governades pel PP criticant el tancament de TV3?
És un fet molt positiu. No sols trenca el monolitisme del PP, sinó també la imatge que ací hi ha una majoria que accepta qualsevol barbaritat que es puga fer. Se li ha de donar molta importància a aquests actes.

És un senyal que finalment es pot trobar alguna solució?
Hi ha gent buscant solucions i jo crec que es trobaran. No crec que es torni mai al model actual dels repetidors propietat d’Acció Cultural, però sí que tornarem a vore TV3 al País Valencià. Açò sí, no abans de les eleccions.
Ja s’està treballant en aquesta línia, també per part de la iniciativa privada. Per exemple ONO ja ha passat a oferir, a banda de TV3, també Canal 33 i el 3/24, però és que tinc constància que aquesta i altres empreses privades han tingut un gran augment de demanda dels canals catalans, així que òbviament passaran a oferir-los. Avui per avui la tecnologia permet trobar múltiples solucions.

Com a valenciana, com valora la solidaritat rebuda de la resta dels Països Catalans?
Molt insuficient. Sobretot per part de la societat civil. A Catalunya hi ha un gran desconeixement de la realitat valenciana i açò provoca que no es reaccione com es deuria.