Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Avui es compleixen deu anys de la mort de Ramon Barnils, periodista i mestre el nom del qual du orgullosament el Grup impulsor, juntament amb la Fundació Escacc, d’aquest observatori. Per celebrar-ho hem volgut donar un pas endavant amb una renovació en profunditat del web per tal de fer d’aquesta una eina encara més eficaç. Els canvis impliquen, a banda d’altres novetats, una estètica més atractiva i periodística, allunyant-nos del format més modest i estil bloc amb el que vam començar. És la nostra manera de sumar-nos a la campanya que a la xarxa i als mitjans recorda #barnils.

Al llarg de l’any i mig del seu funcionament, Media.cat ha anat creixent poc a poc però de forma continuada, convertint-se, creiem, en una eina cada cop més indispensable a l’hora d’oferir un contrapès al discurs únic dels grans mitjans de comunicació. És per això que veiem necessari una major estructuració de les seccions, facilitar l’accés a les notícies més vistes i destacar allò que nosaltres –i els nostres lectors- considerem més important. A més també creixem en continguts, doncs a més de reforçar l’apartat notícies i destacar els informes temàtics –l’eix central de la nostra feina coma  observatori- introduïm per primera vegada un apartat específic per a l’opinió.

També hem inclòs nous avenços tecnològics que ens han de permetre arribar més lluny, tals com un nou reproductor de vídeos amb més prestacions del que teníem fins ara, traductor a sis llengües, entre elles el basc i el gallec, un servei de subscripció –tan via RSS com per correu electrònic- i un calendari més visual i accessible.

Tot això amb la idea de seguir fent el que he fet fins ara: oferir un contrapunt al discurs únic dels grans mitjans i defensar el periodisme rigorós i molest centrat en la nostra realitat nacional, estesa de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó. I procurant, tal com va dir el mestre Barnils, fent bé tot allò que fem.