Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Avui es compleixen deu anys de la mort de Ramon Barnils, periodista i mestre el nom del qual du orgullosament el Grup impulsor, juntament amb la Fundació Escacc, d’aquest observatori. Per celebrar-ho hem volgut donar un pas endavant amb una renovació en profunditat del web per tal de fer d’aquesta una eina encara més eficaç. Els canvis impliquen, a banda d’altres novetats, una estètica més atractiva i periodística, allunyant-nos del format més modest i estil bloc amb el que vam començar. És la nostra manera de sumar-nos a la campanya que a la xarxa i als mitjans recorda #barnils.

Al llarg de l’any i mig del seu funcionament, Media.cat ha anat creixent poc a poc però de forma continuada, convertint-se, creiem, en una eina cada cop més indispensable a l’hora d’oferir un contrapès al discurs únic dels grans mitjans de comunicació. És per això que veiem necessari una major estructuració de les seccions, facilitar l’accés a les notícies més vistes i destacar allò que nosaltres –i els nostres lectors- considerem més important. A més també creixem en continguts, doncs a més de reforçar l’apartat notícies i destacar els informes temàtics –l’eix central de la nostra feina coma  observatori- introduïm per primera vegada un apartat específic per a l’opinió.

Ves a Verkami Anuari Mèdia.cat 2021

També hem inclòs nous avenços tecnològics que ens han de permetre arribar més lluny, tals com un nou reproductor de vídeos amb més prestacions del que teníem fins ara, traductor a sis llengües, entre elles el basc i el gallec, un servei de subscripció –tan via RSS com per correu electrònic- i un calendari més visual i accessible.

Tot això amb la idea de seguir fent el que he fet fins ara: oferir un contrapunt al discurs únic dels grans mitjans i defensar el periodisme rigorós i molest centrat en la nostra realitat nacional, estesa de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó. I procurant, tal com va dir el mestre Barnils, fent bé tot allò que fem.