Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

El 29 de març començarà el judici contra Vilaweb i el seu director, Vicent Partal per les notícies publicades al voltant de l’anomenat “cas Vilaró”. Tant l’Ajuntament de Barcelona com com el cap de la Guàrdia Urbana, Xavier Vilaró, acusen el diari digital d’injúries i en demanen una multa de 180.000 euros, una quantitat que per Vilaweb és “desproporcionada” i respon a un intent de “coartar” el diari a base d’ofegar-lo econòmicament. En un primer moment fins i tot van demanar penes de presó per al mateix Partal.Centenars de lectors ja han començat a signar un manifest en solidaritat amb un mitjà que en els darrers 15 anys s’ha convertit en una referent de bon periodisme, independent i compromès. Entre els adherits hi figuren noms com Lluís Foix, Feliu Ventura, Francesc Ribera ‘Titot’, Xavi Sarrià, Alfred Bosch, Josep M. Fonalleras, Oriol Izquierdo, Carles Capdevila, Joan F. Mira i Mercè Ibarz, a més del Col·legi de Periodistes de Catalunya, el Sindicat de Periodistes i altres institucions professionals europees. També el Ple de l’Ajuntament de Barcelona –amb el vot favorable de tots els grups polítics excepte el PSC- ha demanat al govern municipal que retiri la querella, però aquest ha assegurat que la mantindrà.

El més curiós del cas és que Xavier Vilaró mai ha pogut acreditar que la seva versió sigui realment la més ajustada al que va passar la nit del 29 de juny de 2008, quan assegura que va ser ferit per una bala de goma disparada pels Mossos d’Esquadra durant els incidents que van marcar la celebració per la victòria de la selecció espanyola a l’Eurocopa, a la plaça d’Espanya de Barcelona. Una investigació de l’Àrea d’Afers interns de la policia autonòmica –que inclou l’opinió del metge que va operar Vilaró, així com proves balístiques- conclou que el que defensa Vilaró pot “no ajustar-se a la veritat”. Una altra querella de Vilaró contra els mossos d’Esquadra per lesions va ser arxivada per aquest motiu.

Ves a Verkami Anuari Mèdia.cat 2021

En una carta, Vicent Partal, denuncia que Vilaweb és enviat a judici per fer “el paper que correspon als mitjans en una democràcia”, ja que “l’Ajuntament ocultava fets políticament importants i nosaltres vam treballar per aclarir-los”.