Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

De l’“Així no” de divendres a “l’èxit sobiranista” a l’edició digital d’ahir d’El Periódico. El resultat contundent de la consulta a Barcelona ha deixat sense arguments als seus opositors que han hagut de reconèixer que la participació activa de 257.645 persones en una acció reivindicativa és una xifra que no es pot desmerèixer. El canvi editorial, però, no ha arribat arreu del país i, excepte els rotatius mallorquins, els diaris de fora de Catalunya han preferit obviar la notícia.

Sobre el tractament dels mitjans principatins, Mèdia.cat farà públic un extens informe monogràfic per a mitjans d’aquesta setmana. Mentre, un ràpid repàs a les capçaleres dels Països Catalans mostra com les consultes han passat desapercebudes. L’excepció és Mallorca, on els tres principals diaris s’han fet ressò de la mobilització barcelonina. Diari de Balears fins i tot ho destaca en portada amb un eufòric “consulta històrica” i dues pàgines dedicades al tema. Última Hora ho rebaixa a una notícia d’EFE enfocada en la consulta en si mateixa mentre que Diario de Mallorca publica una altra nota de la mateixa agència centrada en la reacció de CiU.

Pel que fa al País Valencià, sols han aparegut breus referències a l’alacantí Información – amb la mateixa peça d’EFE que Diario de Mallorca- i l’edició digitalde Las Provincias –sembla que no ha arribat al paper- es referma en la “baixa participació” i afirma de forma directa que el 20% de participació coincideix amb el percentatge d’independentistes que donen les enquestes. Levante en canvi opta pel míting del PSOE a Alcalá de Henares o l’inici d’un judici per corrupció a Cadis. L’Independant nord català va oferir amplis reportatges sobre el suport que la USAP va rebre a Barcelona dissabte, però ni una paraula de la consulta de l’endemà, el mateix que els diaris andorrans. El rotatiu més llegit a la Franja, el Heraldo de Aragón, tampoc fa referència a les consultes però en canvi publica una notícia sobre la negativa dels metges catalans a donar receptes als turistes aragonesos a la Costa Daurada que com a mínim pot ser definida com estranya.