Saül Gordillo i l’ACN

Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

El nou Consell d’Administració de l’Agència Catalana de Notícies (ACN) va decidir, el passat divendres, destituir Saül Gordillo com a director. Quan m’ho van dir, el primer que vaig pensar va ser que qui m’ho deia s’equivocava, no podia ser. No podia entendre com es podia destituir qui els darrers 3 anys i mig, gairebé 4, ha fet gran l’agència nacional de notícies. Gran en quantitat de professionals fent, a banda d’una gran tasca, un gran servei públic d’informació. Gran en presència al propi territori i a l’estranger permetent-nos veure, llegir i escoltar què passa al món amb ulls catalans. Gran en prestigi, aconseguint congeniar la comunitat universitària i les grans empreses de comunicació, i internacionalitzant aquestes relacions. Gran en l’actualització dels llenguatges i dels canals de comunicació, situant l’ACN a l’avantguarda 2.0 i convertint-la també en un referent en aquest àmbit.

En Saül diu al seu bloc, d’una manera més que elegant: “Durant aquests anys m’he entregat professionalment en cos i ànima al projecte de construcció d’una agència pública, nacional, ambiciosa, innovadora i de prestigi en el sector de la comunicació del país”. I jo afegeixo, amb el seu permís, que ho ha aconseguit. És trist pensar que no se’l considera apte per a una nova etapa. No hi ha ningú més apte. El que fa por és pensar que potser el que pretén el nou rumb és aprimar aquesta ambiciosa i potent empresa periodística pública. Continuarem amatents a l’avenir del nou gran projecte comunicatiu dels darrers temps a casa nostra, tan necessari per la construcció nacional.

I Saül, des del desig més personal i convençut, sort i gràcies per haver fet gran, molt gran, el gran somni del mestre Barnils.

Els articles d’opinió expressen punts de vista individuals dels seus autors i autores, que no tenen perquè coincidir sempre amb els del Grup Barnils ni amb els de l’Observatori Mèdia.cat.