Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Quan Coalició Valenciana i el GAV –els últims reductes de l’extrema dreta anticatalana al País Valencià- van anunciar que convocarien una manifestació el mateix dia que Acció Cultural del País Valencià era fàcil pensar que es tractava d’un simple envit oportunista per aconseguir colar-se als mitjans de comunicació. El blaverisme ja no és ni l’ombra del que va ser i les properes eleccions encara pinten més magres. Quan van realitzar una intensa campanya de propaganda per tota la ciutat de València ja es veia que els esperava el ridícul més espantós, al tractar de mesurar les seves forces amb la increïble capacitat de mobilització d’ACPV. I encara que al final hagi estat així, un mal periodisme els ha fet el favor de salvar-los l’orgull comparant dos fets que eren d’una escala diferent.

Sense arribar al nivell d’algun digital –que titulava “Milers de persones demanen a València la reobertura i el tancament de l’emissió de TV3”, sense especificar que els milers eren per la reobertura i sols centenars ho feren pel tancament- tant Levante com Las Provincias han entrat al joc del confusionisme entre les dues convocatòries. En una primera versió a la seva edició digital, rotatiu de Prensa Ibérica xifrava entre 5.000 i 7.000 els manifestants blavers –“segons l’organització”- però sense donar xifres pròpies ni institucionals i en “milers” els valencianistes. En una segona versió, ja diumenge, el tractament de les xifres va ser una mica més acurada, però es va seguir vinculant les dues manifestacions de tal forma que s’entenia que havia estat una jornada de mobilitzacions al cap i casal i a dia d’avui el diari ofereix sendes galeries de fotos, encara que no n’hi ha cap que permeti observar amb perspectiva el seguiment que va tenir la convocatòria de Coalició Valenciana.

Per la seva banda, Las Provincias optava per un gens innocent “Carod Rovira lidera el suport a TV3 a València”, al que després se li va afegir un “Lluís Llach”. El text interior, però, no seguia la lògica del titular –no cita Carod en cap moment- i el seu enviat va preferir atorgar-se un text d’Europa Press pràcticament sense retocar i prou allunyat del to criminalitzador que va fer famós la capçalera. I encara que, paradoxalment, la cobertura que se li dóna a la manifestació blavera és menor que a Levante, també es refereix a “milers” de manifestants referint només xifres dels convocants.