Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Aquest matí l’Informatiu feia públic que la Companyia Teatral El Micalet baixa la persiana. Després de 16 anys de fer una programació estable i professional de teatre en valencià i aconseguir una estabilitat i una professionalitat fins el moment impossible per les apostes d’aquest tipus, han hagut de renunciar al somni a causa d’un boicot institucional. Des que fa tres anys va caducar el conveni amb Teatres de la Generalitat, l’ens públic ha “ofegat” la companyia –en les seves pròpies paraules- i per al 2010 sols es va comprometre amb 70.000 euros que encara no ha abonat. Aquest mateix organisme ha acumulat un deute de més de 10 milions d’euros i va arribar a gastar-ne dos milions –la mateixa quantitat que ha rebut la Companyia El Micalet en 16 anys- per un espectacle que només es va representar dues vegades.

Però sembla que tot això no sembla prou significatiu per als diaris valencians, que no es fan ressò de la notícia. Levante destaca a la secció de cultura que “Enrique Iglesias arrasa als Billboard de la Música Llatina” i que ja s’ha vist la “Primera imatge del rodatge de ‘Els Venjadors’”. Per la seva banda, Las Provincias, fidel a la seva línia combativa, encara que en segon pla, sí publica els fets però destacant en el subtítol que “que en deu anys (sic) ha obtingut més de dos milions en ajudes”. De forma més destacada es publica que “El Palau de la Música prepara per al 2012 un repertori amb autores valencians” i que es podrà veure “’Dansa de cambra’ a l’escenari del teatre Rialto”. En cap dels dos casos especifica les subvencions rebudes.

Ves a Verkami Anuari Mèdia.cat 2021