Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

L’arxivament de la denúncia contra el Col·legi de Periodistes (CPC) per part de la Fiscalia de Delictes Econòmics, comunicada ja fa unes setmanes, no ha evitat un nou episodi de tensió entre les dues candidatures que van enfrontar-se en les darreres eleccions a l’entitat, el març de 2010. Quan es va saber que la denúncia per presumptes delictes en la gestió dels exercicis del 2002 al 2010 havia estat presentada per la vocal de la Junta i excandidata a degana en dues ocasions, Pilar Antillach, el degà del CPC, Josep Maria Martí, va instar un expedient disciplinari contra Antillach, que podria desembocar en la seva expulsió com a col·legiada. Segons una nota feta pública pel Col·legi el 5 d’abril passat, “l’expedient es basa en l’article 15 dels Estatuts i aprecia una falta greu, en haver actuat contra l’economia, el prestigi i la dignitat de la institució”.

Cap de les dues parts ha volgut fer declaracions al respecte, però hem pogut saber que diversos membres de la candidatura encapçalada per Salvador Cot, perdedora en les eleccions d’ara fa un any, estan plantejant-se donar-se de baixa conjuntament com a col·legiats, en protesta per l’expedient obert a la seva companya de llista, donat que és un càrrec electe. Mentre que la direcció actual del Col·legi considera que l’arxivament de la denúncia per part de la Fiscalia de Delictes Econòmics constata que “de l’examen de totes les diligències practicades no es desprenen indicis de la comissió de fets que puguin ser constitutius de delicte”, fonts de la candidatura Cot consideren que la Fiscalia no ha investigat a fons cap de les irregularitats denunciades, ja que no s’ha parlat amb els afectats ni s’ha comprovat cap dada, limitant-se a donar per bona la documentació aportada per la gerència de l’entitat.

Amb aquest darrer episodi, el conflicte intern al Col·legi de Periodistes de Catalunya, que s’arrossega des de fa gairebé sis anys, no sembla pas, ni de bon tros, tancat.