Estalvi o afany de control?

Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

“No és tancar per tancar”, ha dit José Ramón Bauzá, el candidat del PP per a la presidència de les Illes Balears, que vol fer desaparèixer del mapa Ràdio Televisió de Mallorca. Bauzá assegura que s’hi gasten massa doblers. També ho pensa d’IB3 que,  “a la llarga”, pretén retallar i privatitzar-ne una part. No deixa de ser curiós, però, que aquestes propostes vinguin del partit que va deixar IB3 amb un deute acumulat de més de cent milions d’euros que encara no s’ha pogut pagar. Cada any li feien un pressupost de vuit milions i allò que mancava, que no era poc, ho pagaven endeutant-la. D’aquella època encara arrossega un deute de 60 milions.

És precisament per això que es fa poc creïble que el PP vulgui estalviar amb la televisió. Seria la primera vegada. En canvi, sembla més probable que el ressentiment hi tingui alguna cosa a veure. El ressentiment amb una televisió i una ràdio que són íntegrament en català i que no els han afavorit de cap manera. Uns mitjans que mai no han pogut controlar i que, potser precisament per això, creuen que val la pena fer desaparèixer.

L’afany de control sobre els mitjans del PP balear no és cap novetat perquè durant el govern de Jaume Matas no van mancar les crítiques a IB3. I la negativa dels candidats populars de l’actual campanya en participar en debats electorals no deixa de ser-ne un altre símptoma. Bauzá diu que només en farà un i el candidat de Palma del mateix partit, Mateu Isern, ni això. Fins i tot dóna arguments per Twitter justificant-se. Volen tenir el control i això, a vegades, implica callar. O fer callar, que ve a ser el mateix. Sigui com sigui queda força clar quina és l’estratègia del PP: el silenci.

Els articles d’opinió expressen punts de vista individuals dels seus autors i autores, que no tenen perquè coincidir sempre amb els del Grup Barnils ni amb els de l’Observatori Mèdia.cat.