Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Un teletip d’Europa Press qualificava, el dissabte, d’Higínia Roig com a “col·lectiu antisistema” que “ha reinvindicat una acció” que el mateix teletip descriu com a violenta. Aquest nom, en canvi, correspon al pseudònim sota el qual s’envien habitualment comunicats de premsa i cròniques d’actes dels moviments socials a nombrosos periodistes. És una iniciativa impulsada per col·laboradors del setmanari Directa “amb la voluntat de connectar el món del periodisme amb el dels moviments socials”, tal com s’explica des de la mateixa iniciativa.

Els fets es remunten al mateix dissabte al matí, quan un míting de Plataforma per Catalunya a Vilanova i la Geltrú va acabar amb una baralla i dues detencions quan un grup de joves va xiular els militants de la formació xenòfoba. A partir d’aquí els fets divergeixen. Segons PXC i els Mossos d’Esquadra “activistes antisistema” van tractar de boicotejar l’acte electoral i van ferir un regidor del partit d’El Vendrell. Segons l’Assemblea de Joves de Vilanova i la Geltrú, els candidats de PXC van agredir la gent que sols els havia xiulat i increpat sense tractar d’impedir-los físicament realitzar el míting i que els ferits són tres joves del poble.

Un cop a la redacció d’Europa Press arriben totes dues versions dels fets, l’agència decideix buscar l’opinió del líder de PXC, Josep Anglada, que a pesar que no era al lloc dels fets és l’única font que apareix al teletip i ni tan sols es pregunta a l’única part que es podria considerar neutral –els Mossos d’Esquadra- de la que a penes se’n cita el comunicat. L’altra part afectada es relega al final del text, es canvia l’autoria del comunicat –Assemblea de Joves de Vilanova i la Geltrú- per la del remitent del correu: Higínia Roig. A pesar d’existir també un telèfon i un remitent en cap moment des d’Europa Press s’intenta ampliar la versió d’aquesta part.

La petició de rectificació d’Higínia Roig –amb el requeriment legal corresponent- és, però, debades. A pesar del reconeixement de “l’error humà” per part de l’agència de notícies a Higínia Roig, aquesta es limita a enviar el mateix teletip on s’especifica que Higínia Roig no és un “col·lectiu antisistema” però se segueix silenciant tota versió dels fets contraria a la que exposa PXC i a més no es garanteix que els mitjans afiliats a EP canviaran la versió: “No podem trucar tots els mitjans per modificar la notícia” és l’excusa que justifica que aquesta no serà retirada ni tan sols del propi web de l’agència.