Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

La imatge que ha marcat la darrera campanya electoral valenciana –i que potser hagi estat clau a l’hora de permetre a Compromís el seu històric 7% de vot- ha estat la de la diputada Mònica Oltra amb una samarreta de “Canal 9 manipula” al debat emès per la cadena autonòmica. I no només això, la llavors candidata començava la seva intervenció amb una felicitació als espectadors de Canal 9 que “després de quatre anys com a diputada i dos com a portaveu d’un grup parlamentari per primer cop poden sentir-me directament”. En tot aquest temps Oltra no ha estat convidada ni un sol cop als estudis de la televisió pública mentre els vídeos de les seves intervencions parlamentàries arrasen a internet. Avui mateix, les intervencions d’Oltra en aquest debat superen les 130.000 visualitzacions a You Tube.

Però això podria començar a canviar. En una proposta a les altres dues formacions opositores, Compromís ha demanat blocar la renovació del Consell de Govern de RTVV fins que no es garanteixi “la gestió democràtica de l’ens, amb l’elecció d’un director o directora que gestione de manera independent i plural”, segons declaracions de la pròpia Oltra recollides per l’Informatiu. Una primer pas en aquesta direcció seria mantenir el bloqueig fins a la formació d’un Consell Audiovisual, previst a l’Estatut valencià però mai desenvolupat per unes Corts amb majoria del PP.

Per ara la proposta ja ha estat matisada –en una línia més moderada- per Esquerra Unida i encara no ha rebut resposta del PSPV, però no es pot oblidar que aquest partit ha tingut aquesta opció de bloqueig en solitari durant dues legislatures sense que mai s’hagi animat ni tan sols a plantejar-la, convertint les seves queixes per la manipulació de Canal 9 en un lament impotent.

Però a qui si ha interessat la idea ha estat als lectors de premsa digital. La notícia es troba dues vegades –l’avançament i el seu posterior desenvolupament- entre les més llegides al web del diari Levante i és la més comentada del dia.