Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Els treballadors de Ràdio Televisió de Mallorca (RTM) han decidit avançar-se als esdeveniments i no esperar als fets consumats, pel que ja han iniciat una campanya per evitar el tancament de l’única televisió plenament en català de les Illes. Una recollida de signatures i una altra de piulades al Twitter són les primeres accions de cara a aconseguir que el virtual president autonòmic balear, José Ramón Bauzá, es repensi la seva promesa electoral de clausurar aquesta mitjà de comunicació i deixar al carrer el centenar de professionals que hi treballen.

El seu objectiu, però, no és fàcil, ja que Bauzá ha assegurat diverses vegades –abans i després de guanyar les eleccions- que en cas d’arribar al poder tancaria la cadena del Consell Insular. L’argument esgrimit és el cost econòmic, però la veritat és que el pressupost de tota la ràdio televisió no ha pujat mai gaire per sobre dels onze milions d’euros i enguany ja ha estat congelat. La directora general de l’ens, Marisa Goñi, creu que el motiu real és un altre i recorda “que PP i UM ja van intentar fer-me fora de la direcció i canviar els estatuts arran de les informacions sobre els casos de corrupció”. Una venjança política, segons aquesta versió, que no sols acabaria amb una televisió pública plural, sinó l’única que emet 100% en català a les Balears i que compta amb una programació d’interès local, ja que RTM va néixer per la fusió d’una dotzena de cadenes locals. És per això que nombrosos col·lectius del teixit associatiu mallorquí ja han anunciat la seva adhesió a la campanya contra el tancament de RTM. També l’Associació de Productores Audiovisuals de les Illes Balears (APAIB) ha mostrat la seva oposició a la mesura.

Després de l’apagada de TV3 al País Valencià, aquest seria el segon gran atac del PP contra el català als mitjans de comunicació i amb només uns mesos de diferència.