Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Amb titulars impactants com “L’heroi d’Elorrio” o “El ‘gudari’ de les llibertats”, la caverna mediàtica madrilenya ha aprofitat els insults i crits que va rebre el regidor del PP a la localitat biscaïna per investir alcaldessa la candidata del PNB i impedir, així, que Bildu, la força més votada, retingués l’alcaldia gestionada per ANB la passada legislatura. Els fets vam servir per demostrar que “el terror torna al País Basc” i que “Bildu utilitza els mateixos sistemes que Batasuna”.

Però lamentablement, la tendència a insultar i amenaçar regidors que no voten segons com creuen que ho haurien de fer els simpatitzants d’una altra formació no és exclusiva del País Basc o de l’esquerra abertzale. A Alaquàs (Horta), el regidor del Bloc-Verds, Vicent Forment, va haver de sortir del ple d’investidura escortat per la policia entremig d’una multitud que li recriminava –amb crits com “pessetero” o “corrupte” (sic)- el seu pacte amb el PSPV que ha deixat fora de l’alcaldia el PP, força més votada però empatada amb regidors amb els socialistes. El mateix candidat popularista, Pepe Pons, va acusar Forment d’haver-se negat a pactar amb ell perquè “busca viure dels veïns”.

Ves a Verkami Anuari Mèdia.cat 2021

A Almoradí, Baix Segura, no hi havia dubtes sobre qui seria alcalde, ja que el PP va revalidar la seva còmoda majoria absoluta i tampoc es va arribar a la situació que la policia hagués de protegir ningú. Però tot i així bona part del públic assistent a la presa de possessió del nou consistori va xiular i insultar la regidora d’EUPV, María Jesús Pérez, per retirar el crucifix que hi havia sobre la taula en el moment en que li tocava a ella prometre el càrrec. L’alcalde en funcions, enlloc de defensar el dret de Pérez de prometre respectar les institucions d’un estat aconfessional sense símbols religiosos, va posar-se del costat del esvalotadors i va ordenar que la creu es mantingués on estava.

En el darrer any hi ha hagut un mínim de 15 actes de violència política al País Valencià, la pràctica totalitat protagonitzades per l’extrema dreta contra l’esquerra, el nacionalisme i les faccions blaveres moderades, una xifra equiparable a la basca des que es va iniciar la treva d’ETA el passat mes de setembre.