Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Anuari_MEDIACAT

Informe especial que recull dotze reportatges de dotze temes de gran importància succeïts el 2010 arreu dels Països Catalans i que cap gran mitjà va recollir en profunditat. Una eina útil per als periodistes interessats en aprofundir o donar continuïtat a aquestes temàtiques i per a la ciutadania amb inquietuds més enllà del que hi surt als grans titulars.

Els reportatges publicats versen sobre la situació dels drets humans als Centres d’Internament d’Estrangers (CIE); les empreses catalanes i espanyoles que exploten il·legalment els recursos naturals al Sàhara Occidental; les implicacions de la família reial en casos de corrupció; el manteniment dels peatges a les autopistes catalanes a pesar de la seva històrica amortització; l’apagada informativa al voltant d’alguns dels aspectes més polèmics de la biografia de Juan Samaranch; la situació de milers de famílies que han de continuar pagant la hipoteca fins i tot un cop han perdut la casa; la impunitat dels grups violents d’extrema dreta al País Valencià; les xifres de beneficis bancaris en plena crisi; l’absolució de l’anarquista gironina Núria Pòrtulas, empresonada preventivament sota una kafkiana acusació de terrorisme; la situació de paradís fiscal d’Andorra; el qüestionament de l’estat d’alarma aplicada per l’executiu espanyol durant la vaga de controladors aeris, i la consulta a la comunitat educativa valenciana sobre l’estat de l’ensenyament.