Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

La decisió del periodista Joan Barril, director i presentador del programa “El Cafè de la República” a Catalunya Ràdio, d’acceptar integrar-se a un grup d’assessors de Josep Antoni Duran i Lleida per a les properes eleccions espanyoles de novembre ha encès els ànims entre els treballadors de la ràdio pública. En un comunicat emès ahir pel Comitè Professional de Catalunya Ràdio, i al que ha tingut accés Mèdia.cat, avisen que ja s’han reunit amb el mateix Barril i amb el director de l’emissora, Ramon Mateu per avisar que consideren incompatible la tasca de dirigir un programa informatiu amb la d’assessorar un polític en campanya electoral.

Segons el Comitè Professional aquesta duplicitat incompleix el codi deontològic periodístic, el preàmbul del llibre d’estil de la CCMA i el manual d’us d’aquest mateix llibre d’estil, del que citen textualment que “els professionals de la CCMA no poden fer manifestacions públiques que comprometin la imparcialitat dels nostre mitjans” i que en l’àmbit públic “no poden adoptar posicions en relació amb debats polítics i socials quan, per la feina que desenvolupen, pugui quedar compromesa la nostra imparcialitat”. Des del Comitè Professional confien en que la direcció de la ràdio “s’ajusti als criteris exposats”.

En aquesta mateixa línia, també el PP s’ha queixat per la incompatibilitat de les dues feines de Barril i ha anunciat que exposarà el cas al CAC i a la comissió de control de la CCMA.