Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Si no passa res de nou en les properes setmanes, el mes de novembre es deixaran de veure definitivament TV3 i Canal33 a les comarques de la Catalunya Nord, els únics de la CCMA que encara es rebien des de que al febrer del 2009 l’Estat francès va tallar les emissions digitals de la corporació. Aquesta data és la fixada per l’“apagada analògica” a l’Estat francès i es desconnectaran les emissions al nord de l’Albera després de 25 anys de recepció continuada. Una situació absurda, i més si és té en compte que el passat abril el ministre francès d’Afers Exteriors, Alain Juppé, va anunciar –a petició del diputat i alcalde d’El Soler François Calvet- que es posaria d’acord amb el seu homòleg espanyol per a signar un acord que legalitzés les emissions audiovisuals sudcatalanes a les comarques septentrionals, incloent els canals de televisió i ràdio de la CCMA, però també altres emissores privades com Flaix FM –molt popular a la zona i que ha estat clausurada diverses vegades per emetre al·legalment- o Barça TV.

Segons va anunciar Juppé, l’Estat francès no tenia cap inconvenient en legalitzar la recepció de totes aquestes cadenes, però va demanar l’aprovació d’un acord internacional amb l’Estat espanyol per ordenar l’espai radioelèctric transfronterer.

Des de llavors, sis mesos després, la situació continua en el mateix punt. La darrera informació sobre el tema la va publicar El Punt Avui el 8 de setembre i cita Juppé a l’explicar que el Consell Superior Audiovisual Francès està realitzant els treballs tècnics necessaris per a permetre la difusió dels canals catalans i que l’ambaixador francès a Madrid “ha contactat directament” amb el secretari d’estat espanyol de les telecomunicacions, sense especificar si aquest contacte ha donat algun resultat.

Però per la banda espanyola es manté un silenci absolut sobre el tema. Cap dels reportatges publicats esmenta cap declaració de representants del Govern espanyol, que tampoc han volgut respondre a les preguntes formulades per Mèdia.cat.

I mentrestant els temps s’acaba i la societat nordcatalana comença a perdre la paciència i a organitzar-se per a pressionar per garantir la recepció de les úniques cadenes en català a les que té accés a banda de Ràdio Arrels.