Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

La informació rosa conquereix avui els mitjans catalans i són pocs els que resisteixen a destacar, fins i tot en portada, la boda de Cayetana Fitz-James Stuart amb Alfonso Díez. Pel que fa als diaris impresos, sols El Punt Avui, l’Ara i el Diari de Balears, a més d’alguns comarcals, eviten el tema a la primera plana i si es mira l’interior la llista es redueix al primer. En televisió, TV3 li va dedicar 41 segons del telenotícies vespre d’ahir, que, encara que lluny del desplegament massiu de les cadenes estatals, obliga a preguntar-se si aquest casament era notícia.

Cayetana Fitz-James Stuart és una ciutadana espanyola que ostenta 45 títols nobiliaris, entre ells algun als Països Catalans, com el Ducat de Llíria-Xèrica o el Comtat de Guimerà, que avui són totalment simbòlics a qualsevol efecte legal. A més és una de les majors propietàries de terres a l’Estat espanyol i es considera que té una de les fortunes més grans, encara que en general s’obvia que el seu patrimoni és fruït d’una herència i que personalment no ha fet res per acumular-lo. Tampoc se li coneix cap mèrit artístic, científic, esportiu o cultural i la gran majoria de condecoracions i títol honorífics que posseeix –entre ells la de Filla Predilecta d’Andalusia- es deuen a la seva condició social i no a cap tasca desenvolupada personalment i molts d’ells van ser concedits durant la dictadura franquista.

Davant aquest panorama tan poc interessant informativament parlant, la majoria de mitjans han destacat les disputes familiars al voltant d’aquest enllaç per la diferència d’edat entre els nuvis i les òbvies implicacions hereditàries. Així, la boda s’ha presentat com un “triomf de l’amor” i una prova de “la capacitat de la Duquessa d’enfrontar-se a les dificultats”, arguments que poden ser vàlids en la premsa especialitzada en les xafarderies però que difícilment són defensables en un mitjà generalista. Potser per això, la peça de TV3 posava especial atenció en el ressò que el casament ha tingut a les xarxes socials i als mitjans internacionals. Menys escrúpols han tingut altres mitjans com Levante, que durant setmanes ha realitzat una cobertura de l’esdeveniment pràcticament a diari i amb peces amb titulars tan aclaridors com “Com viu la Duquessa les hores prèvies a la seva boda?” o “València vesteix de núvia a la Duquessa d’Alba”.

Enmig de tanta informació, però, a pocs mitjans els ha quedat espai per explicar que Cayetana Fitz-James és la quarta receptora de subvencions europees destinades a l’agricultura amb 1.885.000 euros cobrats el 2010 i que fins i tot algunes serien il·legals al haver-se percebut tot i no haver pagat les factures a hisenda, un fet que la llei prohibeix explícitament.