Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Les capçaleres de la dreta de Madrid s’han anat especialitzant en els darrers anys en una defensa a ultrança de la democràcia i l’estat de dret i en una denuncia ferotge de qualsevol agressió –física o verbal- de caire nacionalista. És per això que resulta paradoxal que l’atropellament per part d’un regidor de Masquefa (Anoia) cap a dos veïns de la localitat per motius polítics hagi passat tan desapercebut. I més si es compara amb el tractament d’altres fets molt menys greus.

Per exemple, La Razón, que va considerar tan significatiu com per dedicar-li una editorial el que la Guàrdia Urbana de Barcelona demanés el permís corresponent als organitzadors d’un acte públic, senzillament ha considerat que l’agressió d’ahir no mereix la categoria de notícia.

L’ABC i Libertad Digital, per la seva banda, consideren que els fets “estan per aclarir”. També passen per alt explicar que la bandera espanyola va ser penjada pel mateix agressor sense permís del consistori i que va quedar-se esperant al seu vehicle fins que va arribar algú per despenjar-la, moment en que va atacar-los amb el cotxe. No van ser tan cautes quan van informar de la celebració d’una parodia de la monarquia a les festes del poble basc d’Alsasua, a la que van arribar a dedicar nou peces en el cas de l’ABC. El digital de Jiménez Losantos, per la seva banda, dedica més espai a unes pintades a aparegudes al barri de Gràcia contra la celebració de la Hispanitat, notícia que és enllaçada des de la informació dels fets de Masquefa, però no al revés.

El Mundo dóna més rellevància als fets i li dedica una mica més d’espai, encara que molt lluny de la foto de portada que li va dedicar a la crema d’una bandera espanyola a Barcelona durant la passada Diada o a la imatge, també de portada, d’unes banderoles en suport als presos bascos onejades durant un partit de les seleccions catalana i basca en el que també hi era Artur Mas.

Finalment, la millor cobertura dels diaris estudiats l’ha feta el digital del grup Intereconomía en un text que oblida el fet que la bandera va ser col·locada sense autorització, però que descriu bastant detalladament els antecedents violents i polítics de l’agressor i que està situat a la portada de la secció de “societat”.