TV3 i el vol gallinaci

Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

“Has de saber que els nacionalistes, en general, són molt bons per anar creant partits i partidets que es barallen ells amb ells”. Tot i que la frase sembla escrita abans d’ahir té setanta-cinc anys. El 26 de desembre de 1936 l’escrivia Joan Sales en una carta per a Màrius Torres.

I ve a tomb aquesta referència al caïnisme nostrat perquè mentre els partits polítics catalans i la premsa, ràdio i televisió ens dediquem a composar i desxifrar els noms de les noves Corts espanyoles, els dies passen i continuem sense resoldre una qüestió central com és la reforma de la llei de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

Parlem de Catalunya Ràdio i parlem, sobretot, de Televisió de Catalunya. Una televisió que malgrat les fílies i fòbies de cadascú és, indiscutiblement, un pilar de país i la referència principal del nostre sistema comunicatiu.

I quan parlem de vol gallinaci ens referim a aquells que fan números i rendibilitats a partir d’un possible mal acord. Ras i curt: malament rai si algú d’Esquerra somriu irresponsablement per obligar Convergència a fer la reforma amb el PP i malament, també, si algú de CIU ja ha assumit com a mal menor pactar la llei amb els populars.

A Convergència li pertoca, com a principal força política al Parlament de Catalunya i com a partit de Govern, liderar l’esbós i la configuració de la nova Corporació. I a Esquerra li toca actuar amb responsabilitat política i sentit nacional tot assegurant amb el seu suport una nova llei que preservi aquest tresor que tenim amb TV3.

Els articles d’opinió expressen punts de vista individuals dels seus autors i autores, que no tenen perquè coincidir sempre amb els del Grup Barnils ni amb els de l’Observatori Mèdia.cat.