Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

“Massa silencis a la premsa d’aquí dalt sobre la Festa d’#Algemesí Patrimoni de la Humanitat”. La piulada a Twitter la feia ahir dilluns al matí Josep Bargalló (@JosepBargallo). Eren quarts de 10 del matí i feia poques hores que s’havia sabut que la Muixeranga havia estat declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Al llarg del matí, però, les versions digitals dels mitjans, tant valencians com principatins, es van començar a despertar i van anar fent-se ressò del guardó. Tot i això, a La Vanguardia calia entrar a la secció Vida per trobara la notícia. Qui més espai hi va dedicar va ser Vilaweb, amb vídeos, articles i informacions complementàries. I també el Nació Digital i El Periódico acompanyaven la notícia amb un vídeo.

Tot i això, els temors de Bargalló no eren infundats. Al Telenotícies Migdia de TV3 hi van dedicar la darrera notícia de l’informatiu, i abans i tot van destacar que havia estat reconegut el fado. El presentador, Carles Prats, va explicar així la notícia: “La Unesco ha reconegut els fados com a Patrimoni Cultural i Immaterial de la Humanitat, i també la Muixergana, una dansa valenciana…”. A continuació va explicar en què consisteix la celebració acompanyat per imatges d’arxiu.

Pel que fa als diaris balears, cap de les versions digitals en va fer cap referència al llarg del dia, ni tan sols el Diari de Balears.

La notícia es fa fonedissa a les versions en paper

Però tot i haver-hi dedicat ahir espais a les versions web, avui s’han complert els mals presagis de Bargalló: ni La Vanguardia, ni El Periódico, ni l’Ara han recollit a les seves pàgines en paper la notícia del reconeixement internacional de la festa d’Algemesí.

Dels diaris principatins, únicament El Punt Avui n’informa a la versió impresa.

Els que sí que també ho han recollit han estat els valencians Levante i Las Provincias, que a més ho han destacat en portada.

Els castells van eclipsar la Sibil·la

L’any passat els Països Catalans també van ser reconeguts per la Unesco. En aquella ocasió, van ser designats com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat els castells i la Sibil·la. Però el tractament que van rebre un i altre va ser molt desigual, tal i com alertava una notícia de Mêdia.cat, que explicava la menysvaloració que la majoria de mitjans van fer del cant mallorquí.