Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Si es fa l’exercici de posar el nom de l’assessor de l’alcalde de Palma, Antonio Enseñat Font, al google, la primera referència que s’hi troba és una notícia d’El País de 1977 on explica la seva detenció per participar en grups d’extrema dreta. Dos anys abans –encara que per saber això calia acudir a les hemeroteques físiques- el mateix Enseñat va ser detingut després d’atemptar contra la redacció del Diario de Mallorca i va ser condemnat per la justícia franquista a una pena de cinc dies d’arrest i 2.000 pessetes de multa.

La dada, però, va passar desapercebuda quan Enseñat va ser nombrat a dit com un dels quatre càrrecs de confiança personal del mateix batlle Mateo Isern, així com també ho havia fet quan va ocupar anteriors càrrecs públics en administracions governades pel PP. Sols el passat 6 de novembre un articulista del Diario de Mallorca en va fer una breu referència en una columna d’anàlisi i deu dies després el setmanari Directa en va publicar un reportatge més extens que, al seu torn, ha rebotat a alguns digitals dins l’illa.

Però el cessament d’Enseñat, fet públic ahir, no té cap relació amb aquest passat fosc, sinó amb un nou procés judicial, aquest cop per maltractar físicament i psicològica la seva dona. Uns fets que sí han estat recollits pels diaris de l’illa i que alguns, com el mateix Diario de Mallorca, aprofiten per explicar les anteriors condemnes del ja ex-assessor. Però la dada –ara ja totalment pública- ha passat per alt a les capçaleres dels diaris de la dreta madrilenya amb redacció a Palma. El Mundo informa dels fets mitjançant un breu comunicat d’EFE i La Gaceta ni tan sols publica la notícia. Aquesta línia editorial potser no seria tan greu si aquests dos mitjans no s’haguessin especialitzat durant els darrers anys a relacionar de forma constant el catalanisme i independentisme mallorquí amb la violència, tal com ja va fer El Mundo després de la manifestació del 31 de Desembre passat pels carrers de Palma. La Gaceta, per la seva banda, anomena de forma sistemàtica com a “proetarres” tots els membres de la coalició basca Amaiur, sense tenir en compte la seva filiació política o el fet que no n’hi hagi cap de vinculat a accions delictives.