Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

En una acció sorpresa de desobediència civil, sense precedents al nostre país, una desena d’activistes de diferents entitats socials i culturals de Mallorca han ocupat l’estudi 2 de les instal·lacions d’Ona Mallorca, que dimecres passat emetia el seu últim butlletí, per a realitzar-hi una tertúlia sobre la realitat política de l’illa.

Les emissions de la ràdio ocupada han començat a les deu del matí i han durat solament una mica més d’un minut, ja que el director de l’emissora ha ordenat un tècnic que les bloqués amb un fil musical des de l’estudi 1, que és el que es pot escoltar en aquests moments. Segons informa Enric Borràs, testimoni presencial dels fets, l’actual director i liquidador de l’ens, José Manuel Carrillo, ha hagut d’acudir a l’únic treballador fidel, ja que la resta de la plantilla es mirava l’escena de forma divertida i sense fer res per a evitar-la. Tot i l’escassa duració, la notícia de la reemissió d’Ona Mallorca s’ha escampat ràpidament per les xarxes socials, que ja han començat a anunciar “l’exclusiva” minuts abans que es produís l’acció.

Cap a un quart d’onze s’ha presentat a la seu d’Ona Mallorca la primera furgoneta d’antiavalots de la policia –n’han arribat a haver-hi fins a cinc-, avisada per Carrillo. En aquest moment els activistes han marxat pel seu propi peu. Ara per ara encara hi ha una dotació policial custodiant els estudis.

L’acció ha estat protagonitzada per una desena de persones a títol individual però pertanyents totes a diferents entitats amb forta implantació social com el Grup Ornitològic Balear, l’Obra Cultural Balear o els sindicats STEI i UGT i també hi havia un ex-treballador de la ràdio. Ara per ara encara no s’ha fet públic cap comunicat explicant-ne els motius ni els noms dels autors. Aquesta ocupació representa un pas més en la intensa campanya que fa mesos que s’està produint per tal d’evitar el tancament de la Ràdio Televisió de Mallorca o, en el seu defecte, impulsar un nou canal audiovisual centrat en la realitat de l’illa i produït en català.