Per a les periodistes que són mares

Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Jo no sé si coneixeu com s’organitzen les dones periodistes, mares, en d’altres punts del planeta, i si han trobat la fórmula màgica per compaginar la vida familiar i laboral. M’encantaria saber-ho.

M’agradaria constatar si realment hi ha opcions que permeten compaginar-ho tot i, no com sempre, escoltar l’avorrida frase de: “vaig haver de sacrificar la meva família per la feina”. Si ja és difícil que una dona periodista ocupi algun lloc de responsabilitat en alguna empresa o ens, imaginem, si, a més, la dona és mare. “I recordo un dels molts casos de parelles, tots dos periodistes, on ella s’ha apartat de la feina per fer-se càrrec del dos fills petits”.

“Fes teletreball”, respon algú que creu que ha trobat la solució…Sí, és clar, entre berenars i sopars, unes quantes trucades; entre banys i pijames, més trucades i cerques; entre el primer son i el primer plor primeres frases d’un article. S’acosta mitjanit, fi de l’article. En set hores sonarà el despertador i tornem-hi. “Les meves filles juguen a trucar els alcaldes”, m’explicava una periodista que ha fet teletreball molt temps. “Són els primers anys”, afirma un altre…potser sí, potser no, però, al cap i a la fi, són uns anys, un temps de la vida…”Però què vols, ja saps que amb una feina com aquesta…” em diu una periodista, que no és mare. “Fes reducció d’horari”, suggereix algú altre que no sé si coneix els “magnífics” sous que es perceben en aquesta professió quan no es forma part de cap ens públic

Mentre estic acabant aquest article arriba una companya de feina amb cara desanimada….”Què passa?”-li pregunto. “Avui el nano se m’aferrava a la cama i no em volia deixar marxar de cap manera…Quan torni, al vespre, perquè vés a saber a quina hora acabo, ja dormirà…” em respon i assenteixo amb el cap….”Crec que em vaig equivocar de professió”, acaba. I li contesto: Vols dir que no hi ha cap més alternativa?

Els articles d’opinió expressen punts de vista individuals dels seus autors i autores, que no tenen perquè coincidir sempre amb els del Grup Barnils ni amb els de l’Observatori Mèdia.cat.