[BLOG] Mèdia.cat entrevista als directors de Project Censored

Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Project Censored és una organització independent dels EUA que des de fa més de 30 anys estudia el funcionament de la censura moderna i tracta de formar una ciutadania crítica amb el discurs dominant als grans mitjans. Des de 1993 edita un llibre amb els 25 temes que consideren que han estat més silenciats pels mèdia del seu país, projecte en el que s’inspira el nostre Anuari Mèdia.cat. Un projecte que s’ha consolidat gràcies a esdevenir “una font fiable de notícies, que no defuig la controvèrsia i anima la gent a participar-hi directament”.

A l’entrevista, els directors del projecte, Mickey Huff i Andrew Roth, expliquen el seu suport a la forta tradició de periodisme independent que hi ha als EUA, la vinculació de destacats intel·lectuals en el seu projecte –inclosos Noam Chomsky i Howard Zinn- i la seva aposta per la formació de consciències crítiques entre els estudiants i pel periodisme ciutadà.

Per contra critiquen fortament el sistema mediàtic, dominat, emprant la seva expressió, per les notícies escombraria” i la versió de la història dels poderosos, esbudellen les diferents formes que pren la censura en un país on la llibertat d’expressió està fortament garantida per llei i reconeixen el paper d’internet i les tecnologies de la comunicació a l’hora de permetre als ciutadans influir en l’agenda informativa i política.

Podeu llegir l’entrevista sencera a Mèdia.cat.