Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Mònica Terribas és l’únic alt càrrec de l’època del tripartit que continua al seu lloc gairebé un any i mig després de la victòria de CiU. La forma quasi irreprotxable com ha dut a terme la seva tasca –mantenint TV3 al capdavant de l’audiència tot i la multiplicació de canals i les retallades pressupostàries-, el seu suport entre la plantilla i el món del periodisme en general i, potser, el fet que no és gaire estètic que el primer acte d’un govern sigui canviar el director de la televisió han permès la seva continuïtat, fins ara.

Després de mesos de rumors, però, sembla que aquesta també arribarà al seu final i Terribas serà substituïda per Ramon Rovira, tal com van avançar La Vanguardia i l’Ara dissabte, tot i que fins demà, quan es reuneix el consell d’administració de la CCMA, no se sabrà oficialment.

Ves a Verkami Anuari Mèdia.cat 2021

Les protestes per la substitució de Terribas no s’han fet esperar i entitats com el Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) han emès comunicats lamentant la substitució de Terribas quan “el model de servei públic funciona i lidera l’audiència” i tement que el nou president imposi un pla per “reduir el paper de TV3 com a televisió de referència, i també la plantilla, per beneficiar a canvi les productores de l’òrbita convergent i popular “. Fins i tot, en una iniciativa inèdita fins ara, s’ha començat una campanya en línia de recollida de signatures per “salvar” Mònica Terribas al capdavant de TV3.

Potser per treure arguments a les protestes, CiU i PP han optat per consensuar un nom com Ramon Rovira, un periodista format a la casa, que va dirigir amb èxit programes com l’Àgora i amb una trajectòria professional difícil de qüestionar. Fins i tot la seva independència està avalada per la seva negativa, com a director d’informatius, a destituir Carles Francino el gener del 2002, resistint les pressions del mateix Artur Mas, llavors Conseller en Cap.

Ara la incògnita que quedarà per resoldre és qui serà el nou cap d’informatius i si es repetirà la mateixa fórmula de Com Ràdio, on la “cessió” del PP en la direcció ha anat seguida d’una “imposició” en el control dels informatius, personificada per l’ex-director de Libertad Digital, Pablo Planas, en el cas de l’emissora de la Diputació.