Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Serà avui a les set de la tarda, en forma presencial al Col·legi de Periodistes de Catalunya, i en virtual en aquest mateix portal, quan finalment es faran públics els 15 reportatges que omplen l’Anuari Mèdia.cat. Els silencis mediàtics del 2011. Un recull de 15 treballs periodístics que es fan eco de les històries que, a parer del consell de redacció de Mèdia.cat i el Grup Barnils, han estat més silenciades pels grans mitjans de comunicació dels Països Catalans a pesar de la seva forta incidència social, econòmica i política. Una iniciativa que s’emmiralla amb d’altres similars que hi ha internacionalment, com l’estatunidenc Project Censored.

A pesar que ja s’ha avançat algun d’aquests temes –com la decisió judicial que considera “il·legítima” la gestió de l’aigua per part d’ Agbar, l’empresa concessionària de l’aigua corrent a Barcelona- la majoria no es faran públics fins les set de la tarda, quan comenci la presentació oficial de l’Anuari a Barcelona, amb la participació especial de Xavier Vinader, una de les referències en l’àmbit del periodisme d’investigació als Països Catalans, especialitzat en extrema dreta i crim organitzat. També hi intervindran Roger Palà, coordinador de l’Anuari, David Bassa, president del Grup de Periodistes Ramon Barnils, Àlex Gutiérrez, president de la Fundació Escacc, Xavier Giró, director del Màster La Comunicació dels Conflictes Internacionals Armats i dels Socials de la UAB, i Josep M. Martí, degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Aquest serà el tret de sortida de com a mínim una quinzena de presentacions arreu dels Països Catalans, algunes de les quals ja estan convocades, i que inclouen Palma (26 de maig) i València (30 de maig).

A més de a la xarxa, la versió impresa de l’Anuari es podrà trobar en algunes llibreries. A Barcelona seran La Central del Raval la de l carrer Mallorca, Laie Cafè, CCCB, Medios, La Ciutat Invisible, Capicual, Taifa i Alibri, a més de totes les llibreries Abacus, incloses les que són a les universitats. A altres ciutats estarà disponible a La Gralla (Granollers), La Capona (Tarragona), Galetea (Reus), Alexandria (Sant Cugat del Vallès) i Vint-i-dos (Girona).