Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Aquest matí Albano Dante i Marta Sibina, editors de la revista de l’Alt Maresme Cafè amb llet han de comparèixer davant d’un jutjat de Barcelona en l’audiència prèvia al judici al que es poden enfrontar després d’haver estat denunciats pel president del Parc de Salut de Barcelona i assessor de Presidència, Josep Maria Via. Aquesta demanda per “atemptat a l’honor” –amb una petició de 20.000 euros en concepte de danys i perjudicis- arriba després que la revista publiqués una sèrie d’investigacions sobre les presumptes irregularitats en la gestió de la Corporació de Salut de Maresme i la Selva en la que resultaven implicats, tan Via com altres alts càrrecs de CiU i el PSC, inclòs el diputat convergent i exalcalde de Lloret Xavier Crespo, que també ha amenaçat la revista amb una altra querella.

A pesar de la contundència de la informació revelada per Cafè amb Llet i l’èxit d’un resum de la mateixa publicat en forma de vídeo a You Tube –amb gairebé 300.000 visualitzacions sumant les versions en català i castellà- la gran majoria de mitjans van optar per obviar el tema i només El País s’hi va interessar seriosament, iniciant la seva pròpia investigació amb una sèrie de reportatges propis.

Però qui sí s’hi va fixar va ser l’Oficina Antifrau de Catalunya, que al gener va iniciar una investigació que, per ara, segueix oberta, i –després de les pressions d’ICV- el Tribunal de Comptes, que la setmana passada va acceptar a tràmit l’informe de la formació ecosocialista. Amb aquest pas la notícia ha arribat per primera vegada als principals diaris de Barcelona i El Periódico fins i tot hi fa un esment a la seva portada d’avui.

Però per ara, els únics que han de comparèixer davant un jutge són Dante i Sibina, en un altre exemple de la peculiar doble velocitat de la justícia que ja s’ha donat en altres casos de corrupció, com en els casos “Gürtel” o “Brugal”, en que també els denunciants van arribar a judici abans que els denunciats.

A través de la xarxa s’està difonent una campanya de denúncia i un manifest de solidaritat amb Cafè amb llet i els seus editors.