Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

El dijous 28 de juny, el Grup de Periodistes Ramon Barnils –entitat editora de Mèdia.cat- celebrava la seva assemblea anual i aprofitava per presentar alguns dels seus projectes de cara al curs vinent, molts d’ells relacionats amb Mèdia.cat. Aquest projecte s’ha convertit, en paraules del president del Grup, David Bassa, “en la principal eina de externa i un valuós canal de comunicació permanent amb la resta de la professió i la societat civil”.

Aquest reforç de Mèdia.cat passarà per incorporar dues noves seccions al portal, que així incrementarà els seus continguts i potenciarà la participació de noves entitats i persones en el projecte. La primera d’aquestes noves seccions –encara sense nom- es crearà a partir d’un acord amb la Fundació Catalunya, responsable de l’edició d’Anuaris.cat, per a elaborar diferents continguts –reportatges, biografies, fotogaleries i quadres estadístics- de diferents temàtiques però que tinguin el marc dels Països Catalans com a nexe d’unió.

La segona proposta és encara més ambiciosa i es troba directament inspirada en l’experiència de l’Anuari dels silencis mediàtics. Impulsat pels periodistes Marc Ustrell i Àlvaro Martínez, es crearà un portal que promocioni el periodisme d’investigació mitjançant propostes que es proposaran al públic per que, en cas que les trobi interessants, les pugui finançar mitjançant un sistema de micromecenatge.

Aquesta ampliació de continguts implicarà un redisseny del portal i arriba després d’uns mesos en els que Mèdia.cat ha multiplicat la seva audiència –24.000 visites úniques al maig- i la seva presència, sobretot gràcies a l’èxit de la segona edició del seu Anuari, que ha estat ressenyat a nombrosos mitjans de comunicació i ha estat presentat una quinzena de cops arreu dels Països Catalans. L’interès de diferents universitats, com les de Vic i Lleida, la Rovira i Virgili i la Miguel Hernández –juntament amb l’acord que ja s’havia arribat amb l’Autònoma de Barcelona- permet preveure un reforçament de cara a la propera edició.

Al marge de Mèdia.cat, l’assemblea del Grup Barnils també va servir per anunciar la propera edició d’un llibre i un documental sobre la figura i l’obra d’en Ramon Barnils, juntament amb la col·laboració de la família.

A nivell intern el Grup també s’ha reforçat i el mateix dia de l’assemblea arribava als 100 socis, després d’haver tingut 25 altes en el darrer any. De cara al curs que comença l’objectiu és consolidar nuclis territorials, alguns dels quals ja estan en fase de creació com els de Ponent, Vic o Girona.