Optimitzem TV3

Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

En temps de retallades com l’actual, coincideixo plenament amb l’opinió del PP que mantenir TV3 és un luxe que no ens podem permetre. Abans un llit d’hospital que una hora de Fórmula 1.

Davant d’aquesta constatació, podem fer dues coses: la suprimim o, si entenem que presta un servei públic insubstituïble, mirem de fer-la més rendible. Fer més amb menys, no? La màxima de tot neoliberal! I com ho podem fer, això?

Ves a Verkami Anuari Mèdia.cat 2021

Despatxem personal i externalitzem la programació? Això ja ho ha fet IB3 i ja veiem quin èxit està tenint… Així doncs, tan sols queda mirar d’augmentar-ne exponencialment l’audiència, no? Lògic. I com la pot augmentar, amb un pressupost cada cop més retallat? Augmentant el mercat al qual es dirigeix. De calaix.

Coincidirem amb el PP que Canal 9 i IB3 també són dues despeses innecessàries. Ergo, poden externalitzar la seva programació en TV3, aconseguint reduir despeses, mantenint el servei públic i, alhora, oferint uns continguts de qualitat. O, si l’operació no es fa voluntàriament, TV3 també podria concórrer al concurs d’externalització que aviat presentarà Canal 9. O, si hom ho considera una ingerència, els tres ens públics poden crear-ne un de comú que doni una mateixa senyal als tres canals.

Jugada mestra, no? Retallem per totes bandes, augmenten l’audiència potencial i la possibilitat d’aconseguir ingressos publicitaris, i oferim el mateix servei de qualitat als ciutadans catalanoparlants de cadascuna d’aquestes tres comunitats.

O això d’optimitzar despeses no val per a l’àmbit comunicatiu, Alícia, Alberto i José Ramón?

Els articles d’opinió expressen punts de vista individuals dels seus autors i autores, que no tenen perquè coincidir sempre amb els del Grup Barnils ni amb els de l’Observatori Mèdia.cat.