Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Sembla que la vella norma que el mitjà mai ha de ser notícia és un manament diví a Canal9. L’aprovació ahir de la nova llei que regula l’ens i que n’ha de facilitar la privatització de franges horàries senceres i l’acomiadament de 1.200 treballadors ha estat notícia a la gran majoria de mitjans, fins i tot fora del País Valencià, nogensmenys és una normativa pionera que pot marcar la via de la privatització o liquidació d’altres televisions autonòmiques i a més arriba enmig d’un agre conflicte laboral que ja ha provocat diverses vagues i protestes per part de la plantilla. Un nou marc legal que ha estat descrit per sindicats i partits d’oposició com “la mort de RTVV”.

Però als informatius de Canal9 aquesta notícia s’ha limitat a una peça de 39 segons en que l’única referència a la nova norma és que “canviarà la forma de gestió de l’ens”, sense explicitar cap d’aquests canvis. La notícia també inclou un resum d’una frase dels arguments del Grup parlamentari Popular i les de “l’oposició”.

Aquesta peça n’actualitzava una altra de prèvia al debat emesa al migdia de 36 segons en que –després d’assegurar que segons el Grup Popular la nova llei “garantirà el servei públic, la independència i la protecció del valencià”- s’expliquen dues de les mesures de la nova llei que més “destaquen”: la reducció dels membres del consell d’administració de dotze a nou i l’elecció del Director General per part de les Corts –sense mencionar que bastarà la majoria simple per fer-ho-. En canvi, l’acomiadament de 1.200 persones, la privatització de serveis i franges horàries senceres, l’eliminació de canals, l’assumpció d’un deute superior als 1.000 milions per part dels comptes públics i la relegació jurídica del principi de promoció del valencià no destaquen tant.

A pesar de l’aprovació del marc legal que ha de permetre l’ERO massiu a RTVV, els treballadors no afluixen i han convocat una concentració per demà dissabte a les 9 del matí al Palau de Congressos de València coincidint amb el Congrés del PPCV.