Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

La periodista gironina Sònia Bagudanch signarà una biografia no autoritzada de l’ex-jutge de l’Audiència Nacional espanyola Baltasar Garzón, centrant-se en els seus aspectes més relacionats amb els Països Catalans. Bagudanch, una de les impulsores del documental ‘Operació Garzón contra l’independentisme català’ que recrea la repressió dirigida pel ja ex-jutge que va precedir als Jocs Olímpics de 1992 estrenarà així la Col·lecció Periodistes, creada per Edicions Saldonar.

L’acord signat pel Grup de Periodistes Ramon Barnils –editor de Mèdia.cat- i Edicions Saldonar el passat 18 d’octubre ha permès endegar aquesta col·lecció de llibres centrada en l’actualitat periodística. La idea del projecte és incidir en temes –prioritàriament d’investigació- que hagin estat poc tractats o de forma molt superficial als grans mitjans, aprofundint la línia de l’Anuari Mèdia.cat dels silencis mediàtics.

Segons el conveni signat pel president del Grup Barnils, David Bassa, i el director-propietari d’Edicions Saldonar, Francesc Gil Lluch, el primer es compromet a proposar els temes i autors de cada volum i a redactar-ne un pròleg explicatiu, mentre que Edicions Saldonar es farà responsable de l’edició, impressió i distribució. El primer volum arribarà a les llibreries abans de Sant Jordi.

Edicions Saldonar preveu editar entre dos i tres llibres anuals de la Col·lecció Periodistes i que estigui formada per volums d’unes centenar de pàgines que es venguin a 10 euros.