Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Aquesta nit comença una campanya electoral que la majoria d’analistes asseguren que se centraran en clau de les relacions entre Catalunya i Espanya. Però sembla que la situació econòmica i les polítiques de retallades també preocupen a bona part de la ciutadania o, almenys, als treballadors de TV3.

Aquests han anunciat la convocatòria d’una aturada parcial entres dos quarts de dotze de la nit d’avui i la una de la matinada de demà divendres amb la intenció de fer-se visibles a l’inici de la campanya electoral. Es tracta “que afecti els partits polítics més que la ciutadania” explica el Comitè d’Empresa en un comunicat de premsa. En el mateix escrit s’explicita que “La vaga també té com a objectiu situar en l’escenari d’una campanya electoral, amb connotacions clarament especials, la importància de la televisió pública i nacional de Catalunya com a estructura de país i, per tant, de la necessitat de comptar amb els recursos humans i tècnics suficients i d’apostar per la producció interna com a gestió eficient dels recursos públics”. Els diferents canals de ràdio i televisió de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) estan patint també el procés de retallades que, per ara, s’han materialitzat en reduccions salarials, pèrdua de pressupost i tancament de canals i que sembla que aniran a més durant la propera legislatura.

El mateix Comitè d’Empresa denuncia que tant el PP com Ciutadans han inclòs als seus programes promeses de majors retallades de plantilla i canals, mentre que CiU “no es pronuncia sobre quin ha de ser el pressupost necessari d’una peça d’una estructura d’estat, com TVC”. La resta de formacions, com ERC, ICV, PSC, Solidaritat o la CUP han manifestat el seu suport a l’actual model de mitjans públics.

Aquesta és la segona aturada parcial que realitza la plantilla de TV3 –la primera va ser el 24 d’octubre, amb un seguiment del 95%- i s’ha reduït a només una hora i mitja per evitar la imposició de serveis mínims que desvirtuessin els efectes de la vaga. Segons el Comitè d’Empresa, per ara el Departament d’Empresa i Ocupació no ha dictat cap servei mínim.