Consells per a un candidat tipus

Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

  • ‪Encartella carrers i places, si vols. No oblidis, però, que has de combinar aquesta feina amb una bona selecció d’apunts i hashtags, que hauràs de penjar als ‘carrers’ de FB i Twitter, carrers que aquestes altures ja hauries de saber que de virtuals en tenen ben poc.‬‪
  • Envia propaganda electoral o fes bustiades, si creus que serveix de gaire; però per favor que això no sigui excusa per deixar d’estar a prop de la teva comunitat de simpatitzants, els diguis ‘amics’, ‘followers‘ o contactes. Són ells que parlaran per tu als seus companys i familiars, són ells els que trobaran les millors dreceres per fer arribar el missatge pel qual treballes.‬‪
  • Assegura’t de tenir a punt aquell excel 97 amb el llistat de telèfons de voluntaris i antics apoderats, però comença a treballar a fons, que estàs fent tard, per estructurar, segmentar i diversificar els canals de la base de dades de la que disposes.
  • Assisteix als debats amb ànim de guanyador; però no oblidis que no guanya un debat qui crida més sinó el que argumenta millor. Assegura’t que el que t’escolta podrà ampliar i discutir, al web o en l’espai que sigui, les teves dades i arguments. Pren-te seriosament el votant que vols convèncer. Tracta’l com t’agradaria que et tractessin a tu.‬‪
  • Cuida, és clar, els contactes amb la premsa. Això no obstant, faràs bé de creure’t d’una vegada que tot és notícia, especialment allò que dius fora del micro. Fes com si sempre t’acompanyés una càmera… o millor, fes com si sempre tinguessis rere el clatell l’elector més exigent.
  • I faràs bé, perquè després de les encaixades de mans i el petons als menuts hi ha la feina de veritat: escoltar, acordar, fer.  ‬‪
  • Lleva’t ben d’hora, el dia de les eleccions: esmorza bé i posa’t una camisa ben planxada. Assaja el teu millor somriure per quan arribis davant l’urna i, finalment, depositis el teu vot. Recorda bé aquest moment. D’aquí a quatre anys hauries de poder fer el mateix amb un sol click. D’aquí quatre anys formaràs part d’una llista oberta. D’aquí quatre anys les coses hauran de ser molt diferents. Millors. ‬

* Aquí teniu els enllaços a l’#storify d’avui (en construcció) i al d’ahir.

Diari de Campanya és la proposta de Mèdia.cat per seguir les eleccions del proper 25 de novembre. Durant quinze dies Oriol Lladó anirà desgranant amb comentaris diaris les principals claus de la comunicació política, tant des dels mitjans com les xarxes socials i els gabinets de premsa.