Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

La periodista Lali Sandiumenge tenia un bloc a La Vanguardia titulat Guerreros del teclado especialitzat en lluites socials a la xarxa i en el poder dels periodistes independents i els blocaires per arribar allà on no arriben -pels motius que siguin- els mitjans tradicionals. Un projecte que va començar arran de la Primavera àrab i de la feina dels seus blocaires, lloada internacionalment pel seu valor a l’hora d’enfrontat la censura i parlar sense embuts dels problemes socials i polítics dels seus països.

Ara, però Sandiumenge ha estat censurada a Catalunya per La Vanguardia, després de publicar un article sobre la vaga de fam que estan protagonitzant cinc treballadors de l’empresa contra un acomiadament que consideren injust.

Davant aquest acte de força, la periodista ha optat per treure el seu bloc de La Vanguardia i tornar-lo a obrir de forma independent. Aquest és el seu nou lloc web, que inclou l’article censurat i l’explicació del cas.