Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

La periodista Lali Sandiumenge tenia un bloc a La Vanguardia titulat Guerreros del teclado especialitzat en lluites socials a la xarxa i en el poder dels periodistes independents i els blocaires per arribar allà on no arriben -pels motius que siguin- els mitjans tradicionals. Un projecte que va començar arran de la Primavera àrab i de la feina dels seus blocaires, lloada internacionalment pel seu valor a l’hora d’enfrontat la censura i parlar sense embuts dels problemes socials i polítics dels seus països.

Ara, però Sandiumenge ha estat censurada a Catalunya per La Vanguardia, després de publicar un article sobre la vaga de fam que estan protagonitzant cinc treballadors de l’empresa contra un acomiadament que consideren injust.

Ves a Verkami Anuari Mèdia.cat 2019

Davant aquest acte de força, la periodista ha optat per treure el seu bloc de La Vanguardia i tornar-lo a obrir de forma independent. Aquest és el seu nou lloc web, que inclou l’article censurat i l’explicació del cas.