Des d’avui dilluns 3 de desembre el web de Mèdia.cat acollirà un nou apartat de continguts que funcionarà de forma paral·lela i independent a les actualitzacions normals de l’Observatori. La nova secció, que porta el nom de ‘Mèdia.cat Continguts’ i a la qual es pot accedir a través del web media.cat/continguts conté peces periodístiques sobre temes diversos classificades en quatre subapartats i que tenen com a nexe comú la voluntat de fer un periodisme que tingui el conjunt dels Països Catalans com a marc de referència. Aquest projecte ha nascut fruit del conveni de col·laboració entre la Fundació Catalunya i el Grup Barnils, el que garanteix que els continguts es podran anar actualitzant de forma constant i periòdica.

‘Reportatges’ és el subapartat de ‘Mèdia.cat Continguts’ on es poden llegir peces extenses sobre temàtiques diverses amb el denominador comú d’ajudar a visualitzar l’espai català de comunicació per al conjunt dels territoris catalanoparlants. Els ‘Foto-reportatges’ comptaran amb entre 10 i 12 fotografies, dedicades a un tema d’interès social o cultural. L’apartat ‘Estadístiques’ vol suplir la manca de dades estadístiques concretes en l’àmbit dels Països Catalans i vol oferir monogràfics concrets que aborden temes d’interès social i econòmic. Finalment, el subapartat ‘Personatges’ s’anirà actualitzant amb biografies sobre personatges de rellevància en el món cultural, polític, social o econòmic, del qual es compleixi, durant l’any en curs, algun aniversari de naixement o mort. Les peces de tots els subapartats estan elaborades per periodistes i foto-periodistes especialistes en les temàtiques que tracten. ‘Mèdia.cat Continguts’ està coordinat pel periodista Enric Rimbau.

El projecte que allotja aquest nou apartat de Mèdia.cat és la plasmació del conveni de col·laboració que van signar la Fundació Catalunya i el Grup de Periodistes Ramon Barnils el passat mes de juny. L’acord vol servir per promoure la producció de contingut periodístic per al total de l’espai de comunicació català. A més de Mèdia.cat, els continguts també es trobaran al web anuaris.cat, el web gestionat per la Fundació Catalunya.

La Fundació Catalunya neix el 1983 amb l’objectiu de defensar “els drets nacionals dels catalans, tant individuals com col·lectius, i especialment els reconeguts per la Declaració Universal dels Drets Humans de les Nacions Unides”. Amb aquest projecte, l’Observatori Mèdia.cat, que fins ara s’ha dedicat a l’anàlisi de l’actualitat informativa que fan els mitjans catalans, obre una nova porta a la producció periodística centrada en l’espai comunicatiu català.