Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Mèdia.cat tanca l’any amb uns índex d’audiència rècord i sense precedents, havent superat les 200.000 visites, el que suposa un increment d’un 130% respecte l’any anterior. El mes de maig –coincidint amb la presentació de l’Anuari dels silencis mediàtics- va suposar el pic màxim de visites, amb més de 34.000. Però més enllà de les visites globals al portal, aquests són els deu articles que més han interessat als lectors de Mèdia.cat:

1.Les deu mentides més difoses sobre la primavera valenciana: Aquesta anàlisi, en que es responen algunes de les falsedats més repetides i palmàries per part d’alguns mitjans conservadors ha estat el més llegit de la història de Mèdia.cat, amb pràcticament 5.500 lectures

2.L’Anuari Mèdia.cat ja a punt: L’article mitjançant el qual s’anunciava la presentació de l’Anuari Mèdia.cat dels silencis mediàtics del 2011 va arribar a les 5.100 lectures.

3.Marató contra la pobresa, el peatge solidari: El tercer lloc és per a un article d’opinió signat per l’Enric Rimbau en que es valorava el sentit que tenia que la Marató contra la pobresa de TV3 estigués patrocinada per algunes de les grans empreses que, amb les seves polítiques corporatives, més han contribuït a fer créixer la mateixa al nostre país. Va superar les 3.500 lectures i és el bitllet d’opinió que ha obtingut més ressò de tota la història del portal.

4.La revista Cafè amb llet arriba a jutjats abans que els casos de corrupció que va denunciar: El judici a Albano Dante i Marta Sibina per practicar el periodisme d’investigació se situa just per sota i ha aconseguit superar també les 3.500 lectures. La tasca de Cafè amb Llet i la persecució judicial a la que s’han vist sotmesos els seus editors ha interessat força al públic de Mèdia.cat. Tant les diferents peces com els vídeos relacionats que s’han anat publicat en relació han tingut sempre una acollida considerable. En aquest sentit, el reportatge “Una tassa de Cafè amb Llet” ha estat el vídeo més visionat de l’any a Mèdia.cat.

5.Barcelona capital mundial dels avalots?: Després de la vaga general del 29 de març Mèdia.cat es preguntava si tenien fonaments els reportatges esfereïdors sobre la violència radical a la capital catalana. Aquesta anàlisi comparant amb altres incidents violents recents a Europa va fregar les 2.500 lectures.

6.TV3, el DOGC televisat?: En relacionada amb una altra vaga general, però la de novembre, Laia Altarriba es tornava a preguntar sobre l’ús de fonts diverses i plurals als informatius de TV3, concretament en la polèmica per l’ús de les bales de goma. L’article es convertia en el segon bitllet d’opinió de l’any amb més audiència amb gairebé 2.400 lectures.

7.Les enquestes de La Razón acumulen pífies històriques: Aquesta anàlisi sobre les greus errades dels sondeigs electorals del diari de Planeta frega les 2.300 lectures i és la continuació d’un altre article d’investigació sobre l’empresa enquestadora publicat el 2011 també amb gran èxit d’audiència.

8.Incidents violents que no són notícia: La minimització que molts mitjans van fer de la violència –bàsicament d’elements d’extrema dreta- viscuda a Barcelona després de la victòria de la selecció espanyola de l’Eurocopa també va interessar força. Una minimització que resulta encara més incomprensible si es compara amb el tractament d’altres incidents violents, com els avalots ocorreguts durant la vaga general citats abans.

9.Agbar, una gestió il·legítima de l’aigua: Arribant quasi a les 2.000 lectures hi ha el primer reportatge de l’Anuari d’enguany, en concret l’article que denuncia la manca de contracte de cessió de l’aigua de Barcelona, que ha tornat ha posar-se d’actualitat amb la recent privatització de les Aigües Ter-Llobregat. En el seu conjunt l’Anuari ha obtingut més de 15.000 visites, 2.700 de les quals serien descàrregues en PDF o e-book. L’anuari de l’any passat que només es pot consultar en PDF, per la seva banda, ha aconseguit, sols durant el 2012, 2.800 descàrregues.

10.Els 10 errors de comunicació de la campanya de CiU: L’anàlisi de la comunicació de la federació nacionalista durant les darreres eleccions realitzada per Roger Palà tanca aquesta llista sent el tercer article d’opinió més llegit de l’any.