Nou objectiu: 9.800 euros i quatre minireportatges

Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Ho hem tornat a fer. Bé, per ser més exactes… Ho heu tornat a fer. La tercera edició de l’Anuari Mèdia.cat podrà tirar endavant per segon any consecutiu gràcies al finançament popular assolit a través de Verkami. Primer de tot, doncs, agraïr profundament en nom del Grup de Periodistes Ramon Barnils i de tota la gent que fa possible Mèdia.cat l’esforç dels més de 300 mecenes que a hores d’ara ja han apostat pel projecte. Quan diem que el periodisme el fem entre tots i totes no estem reproduïnt un eslògan. Aquest projecte periodístic no seria possible sense el suport de la gent. Tots en som corresponsables i partíceps, i això és el que el fa diferent. El missatge és clar: no n’hi ha prou en exigir respostes. Cal implicar-se per aconseguir-les.

 

Ahir a la nit, després d’assolir la fita, l’editor i periodista Eduard Voltas feia aquesta piulada a Twitter: “En una setmana la gent ha donat 7.000 euros per editar l’Anuari dels silencis mediàtics. El públic sí vol pagar pels continguts”. El periodista João França ‏matisava així l’afirmació: “Per continguts en els que confia i que troba necessaris, sigui dit de pas”. I sí, creiem que aquest matís és clau. Creiem que microprojectes periodístics com l’Anuari demostren que hi ha fam de periodisme, però que l’audiència ja no s’empassa qualsevol cosa. Hi ha d’haver compromís. Hi ha d’haver condicions. I la feina ha d’estar ben feta. No calen malabarismes, piruetes ni focs artificials. Simplement correcció. En el nostre cas, l’Anuari ha de ser sinònim de periodisme independent, crític, molest, gens condescendent amb els poders públics i privats. És aquesta una de les claus del petit èxit que hem assolit, i de fet, és la motivació inicial de Mèdia.cat i un dels punts de trobada que ens uneix a la gent que formem part del Grup de Periodistes Ramon Barnils.

Queden encara 33 dies per seguir microfinançant l’Anuari Mèdia.cat 2013. Igual que l’any passat, no volem deixar perdre l’oportunitat de millorar el projecte i reforçar-lo. Per això ens hem marcat un nou objectiu, que sabem que no serà fàcil però que ens veiem en cor d’assolir: si aconseguim 9.800 euros Mèdia.cat i el Grup Barnils produïran quatre minireportatges audiovisuals sobre quatre dels silencis mediàtics de l’Anuari. Sabem que són molts diners, però és el mínim imprescindible per poder realitzar amb garanties aquests audiovisuals. Com sempre, l’objectiu és una millor difusió: els reports es difondran a través de les xarxes socials i serviran per visibilitzar encara més els silencis mediàtics.

Ho fem possible?

Salut,

Roger Palà, periodista