Però… Qui hi ha darrera de l’Anuari Mediacat?

Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

L’Anuari dels Silencis Mediàtics porta mesos en marxa i, des de fa uns dies, els “nostres” periodistes ja estan treballant de valent per desllorigar els silencis. Bussejant en els silencis, preguntant en rodes sense preguntes, trucant amunt i avall i posant el dit allà on no sona.

Són els nostres mukrackers particulars

És important per a l’Anuari ser transparents i que ens conegueu. Necessitem, ja que us demanem suport social i col·laboració econòmica, generar confiança en vosaltres. Coneixeu bé el Grup Barnils i la web de l’observatori Media.cat. Coneixeu bé la feina de l’Anuari dels Silencis de 2010 i la de l’Anuari dels Silencis de 2011. Ara volem que conegueu una mica el perfil dels periodistes que estan elaborant ja els quinze reportatges dels quinze silencis de 2012.

Aquest és el nostre equip, la nostra Selecció periodística dels Països Catalans. “Del Grau de Gandia a Palma, i de Vic a Sant Vicenç dels Horts”. Aquí us els presentem.

Aitor Álvarez García, (Barcelona, 1991) Estudiant de quart de periodisme a la Universitat Pompeu Fabra. Treballa a l’Agència EFE, a través d’una beca de La Caixa de dos anys. Durant l’estiu de 2012 ha estat becari a TV3, fent de periodista ENG a la secció de societat dels serveis informatius. @aitor_alvarez

Oriol Andrés (Barcelona, 1982) Periodista freelance del col·lectiu Contrast. Cocoordinador d’Internacional a la Directa. Ha treballat en premsa i ràdio a Catalunya i com a enviat especial. Codirector dels documentals Dadaab, sobre el camp de refugiats somalis; Ziztadak/Tábanos, sobre noviolència a Euskadi; i capítols de la sèrie Després de la Pau. @oriolandres

Enric Borràs Abelló (Barcelona, 1980) Periodista especialitzat en corrupció política al Diari de Balears i corresponsal a la peça pel diari Ara des de Palma. Exredactor de VilaWeb i col·laborador habitual de Mèdia.cat. @enricb

Mauro Blanquer Reig (Alfafar, 1991) Estudiant de quart de Periodisme a la Universitat de València. Ha sigut redactor i locutor radiofònic a Mediauni (Ràdio de la Universitat) i ha format part de la secció de premsa de la Universitat de València i del departament de comunicació del Llevant Unió Esportiva. @MauroBlanquer

Joan Canela i Barrull (Barcelona, 1974) Redactor de Mèdia.cat i col·laborador habitual de mitjans com Berria i Il Manifesto o les revistes ONGC i Directa. Ha coordinat la secció internacional de la Directa. Entre 2008 i 2010 va ser corresponsal a Sud-àfrica per El Periódico, Berria, Il Manifesto i El Temps. @JoanCanela

Mar Carrera (Barcelona, 1983) Periodista especialitzada en temes socials i de drets humans. Estic vinculada a SOS Racisme Catalunya. Vaig treballar a El Punt i Televisió Sant Cugat. Col·laboro amb la Directa. He participat en recerques de la cobertura informativa sobre immigració i Haití. Estudis de Resolució de Conflictes a la Universitat de Bradford. @carrera_mar

Bertran Cazorla (el Prat de Llobregat, 1984) Periodista free-lance. Llicenciat en Ciències Polítiques, Història Contemporània i Economia Política per la Universitat de Freiburg i màster en periodisme per l’Escola d’El País/UAM. Becari a El País i corresponsal al Baix Llobregat i l’Hospitalet de l’Agència Catalana de Notícies. @bcr_

Gemma Garcia (Barcelona, 1982) Periodista del col·lectiu Contrast. Ha treballat en premsa i en producció a productores de documentals. Coordinadora dels Quaderns d’Illacrua de la Directa. Codirectora dels documentals Dadaab, sobre el camp de refugiats somalis; Ziztadak/Tábanos, sobre noviolència a Euskadi; i capítols de la sèrie Després de la Pau. @gemma_ g_fabrega

João França (Brasília, Brasil, 1990) Format en Humanitats. Escriu a l’edició catalana de Eldiario.es, on es dedica a temes d’educació i moviments socials. Ha treballat al diari Público i ha col·laborat a la Directa i la cooperativa MásPúblico. Membre de l’Observatori del Sistema Universitari. @jotaemi

Joan Foguet (Barcelona, 1980) Pluriempleat sovint i partícip de diverses redaccions de premsa des de fa més d’una dècada com ara La Razón, Actual, Expansión, El Punt i, en els últims anys, El País. Això m’ha permès estimar el millor i el pitjor de l’ofici. Més informació a www.joanfoguet.cat. @joanfoguet.

Marc Font (Sant Vicenç dels Horts, 1981) Periodista. Redactor d’El Triangle i cocoordinador d’Estirant el Fil a la Directa. També ha col·laborat a l’Ara i a La Veu del Carrer i ha treballat a Canvi 16, El Diari d’Andorra i Eldebat.cat. Ha escrit per l’Alternative Information Center. Estudiant del postgrau de Comunicació dels Conflictes Socials i Internacionals (UAB). @marcfontribas

Albert Martin Vidal (Barcelona, 1980) Llicenciat en Periodisme i Humanitats. He estat corresponsal esportiu a diferents ciutats. Ha treballat de redactor als diari El Mundo i Público i al programa 8 al dia, de 8TV. De la seva època de pràctiques, destaca la de la revista Nova Ciutat Vella. Autor del blog La Caverna Azulgrana. @Albertmvidal

Carla Roca (Manlleu, 1993) Estudiant de segon curs de periodisme a la Universitat de Vic. Ha publicat crítica i crònica musical en espais com Indiespot i Sensaciones Flotantes. Bloc: www.sousedtobe.blogspot.com Actualitza sovint Tumblr i Flickr. @CarlaRocaB

Marc Ustrell Hernández (Barcelona, 1984) Periodista freelance. Corresponsal de Catalunya Ràdio al Barcelonès Nord. M’he especialitzat en el periodisme digital i noves narratives. Autor del bloc marcustrell.cat sobre nous models de finançament dels mitjans de comunicació. @marcustrell

Francesc Vila i Femenia (el Grau de Gandia, 1973) Periodista freelance, expert en comunicació corporativa, continguts editorials i projectes web. Membre del jurat del premi de periodisme sobre cooperativisme de Fundació Roca i Galès. Soci fundador del Grup Barnils i membre del patronat de la Fundació Espai Català de Cultura i Comunicació. Twitter: @francescvila

Joaquim Vilarnau (Manresa, 1966) Periodista. Ha centrat la seva activitat a la premsa escrita: Avui, El Punt, Cavall Fort, El Temps o Enderrock. També ha sigut redactor i guionista a TV3 i col·laborador de Catalunya Ràdio i Catalunya Cultura. És autor de diferents llibres, entre els que destaca Trencant el silenci. Els recitals de la Transició (Mina, 2006). @quimv

Avís. Hi ha 16 autors, i són 15 temes. L’Oriol Andrés i la Gemma Garcia elaboraran el mateix reportatge de forma conjunta.

Avís 2. Hem elaborat la llista de Twitter [Silencis de Mediacat], a la que us podeu subscriure, per seguir les piulades dels nostres 16 periodistes d’enguany i del grup de coordinació de l’Anuari Mediacat.