Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Durant les vacances de Nadal, l’operador de satèl·lits Hispasat anunciava que deixava de donar servei a les televisions iranianes HispanTV i PressTV sense cap motivació econòmica o empresarial que ho justifiqués. Hispasat és propietat, bàsicament, de l’empresa Abertis i l’Estat espanyol, i des d’HipanTV s’ha acusat aquest govern de “censurar-los”. HispanTV és el canal internacional en castellà de la República de l’Iran i s’ha caracteritzat per una línia editorial molt esquerrana, donant veu a qüestions tabú als mitjans majoritaris espanyols, com la monarquia o el conflicte basc. PressTV és la seva versió en anglès.

Nombroses institucions i personalitats a Amèrica Llatina s’han manifestat contra aquesta decisió d’Hispasat, si bé el tema ha passat desapercebut a l’Estat espanyol.