Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Aquest informe analitza qui són i com són les persones encarregades de conformar l’opinió pública a Catalunya. A partir d’un buidatge dels participants a espais d’opinió dels mitjans amb més audiència, siguin impresos, digitals, ràdios i televisions, s’elabora una llista de les 502 persones amb presència a aquest espais. Després s’elabora un rànquing dels més influents -segons les vegades que es participa i tenint en compte l’audiència i varietat de mitjans- i s’analitza el perfil de gènere, edat, procedència, estudis i nivell socioecònomic dels 50 que obtenen més punts. Del “Top 10”, a més, se n’extreu el grau de coincidència en temes d’actualitat com les retallades, el rescat bancari o el procés sobiranista català.

Descarrega l’informe complet:

Informe_Mediacat_Opinadors_Informes Mèdia.cat