Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Ahir a la tarda va començar, amb una acampada davant els estudis de Catalunya Ràdio a l’avinguda Diagonal de Barcelona, una setmana calenta a diferents mitjans de comunicació a Catalunya. La protesta dels treballadors de la ràdio pública acabarà avui a les quatre de la tarda i coincidirà parcialment amb la vaga de 24 hores que avui protagonitzen la plantilla de l’Agència Catalana de Notícies (ACN). Dimecres i dijous prendran el relleu els treballadors d’El Periódico, en protesta pels plans del Grup Zeta de tancar la rotativa del grup, mantenint unes reivindicacions que, al març, ja van provocar cinc jornades de vaga.

L’acampada de Catalunya Ràdio va dirigida a tractar d’impedir les retallades que afectaran la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i que, en el cas d’aquesta emissora ja s’han traduït en l’acomiadament d’una trentena de corresponsals territorials externs, en un conflicte que explica en primera persona Sofia Cabanes, corresponsal a les Terres de l’Ebre fins la setmana passada. Durant les 24 hores d’acampada una vintena de tendes s’han mantingut plantades davant les pressions de la Guàrdia Urbana per fer-les desistir i durant la protesta han rebut la visita de nombrosos ciutadans, inclosos els músics Feliu Ventura i Caïm Riba, de Pastora, el secretari general de CCOO, Joan Carles Gallego i els diputats David Fernàndez, CUP, i Anna Simó, ERC.

Ves a Verkami Anuari Mèdia.cat 2021

Els treballadors en vaga de l’ACN s’han concentrat aquest matí davant l’hotel Palace, on la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, hi feia una conferència i han aconseguit lliurar-li una carta amb els seus arguments. Avui a les tres de la tarda es concentraran de forma conjunta amb la resta de mitjans en conflicte -com TV3 o La Xarxa- al mateix lloc on es produeix l’acampada de Catalunya Ràdio. Aquesta aturada també és en protesta per les retallades de l’aportació de la Generalitat a l’agència, que es traduiran en una forta reducció de l’actual plantilla, i pot seguir-se a través del bloc que han obert els propis treballadors.

Les mobilitzacions continuaran el 27 d’abril amb una assemblea convocada per la plataforma Mitjans en Lluita, que agrupa treballadors de diferents redaccions barcelonines