Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Un avió argentí que anava a aterrar a l’aeroport del Prat no s’entén amb els controladors aeris catalans i està a punt de xocar amb un altre aparell en ple vol. La notícia ve acompanyada d’una espectacular seqüència sonora amb talls de veus dels pilots dels avions afectats i dels controladors a més d’una feina de contextualització signada per Josep Ferrer, corresponsal de Catalunya Ràdio al Baix Llobregat. Montse Martí cobreix l’arribada dels desplaçats per un incendi a l’Anoia a l’escola Ramon Castelltort d’Igualada que els servirà d’aixopluc. Mireia Esteve informa del judici a una dona desnonada per una presa d’aliments solidària a Vilafranca del Penedès, en el marc d’una acció de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, mentre Marc Ustrell narra les dificultats de les forces polítiques opositores a Badalona per bastir una alternativa al govern del popularista Xavier Garcia Albiol a la ciutat. El tancament del cinema Bosch de Vilanova i la Geltrú és cobert per Alba López i Oriol Mondéjar, des del Vallès Oriental, explica els acomiadaments i les dificultats econòmiques del grup Comunicació 21.

Aquestes són algunes de les històries redactades per la xarxa de 30 corresponsals freelance de Catalunya Ràdio seleccionades per ell mateixos i suposen un tast del que significa tenir una implantació territorial que permet arribar a històries normalment fora de l’abast dels mitjans, exceptuant aquells més purament locals. Notícies que, en el cas de l’avió amb risc d’accident, suposen una exclusiva impactant i que en la resta dels casos suposen sentir el batec del dia a dia en les comarques i poblacions d’arreu de Catalunya. Explicades, a més, per periodistes locals, que entenen el territori que cobreixen i que, en molts casos, estan implicats amb els mitjans locals.

Catalunya Ràdio ha anunciat que a partir de l’1 de maig prescindirà del servei d’aquests periodistes per tal d’estalviar 125.000 euros, en el marc de les retallades pressupostàries que estan patint els mitjans públics catalans.

Això suposa desmantellar la xarxa d’informació local que Catalunya Ràdio ha bastit al llarg de 25 anys i que, sovint, ha convertit l’emissora –i la seva germana Catalunya Informació- amb l’única veu d’un territori massa vegades oblidat pels mitjans amb seu a Barcelona.

L’acomiadament dels corresponsals ja ha provocat les primeres protestes, com l‘acampada davant els estudis de la ràdio la nit de diumenge a dilluns passat i una recollida de signatures en línia. A més, els mateixos afectats reivindiquen la seva feina en una falca radiofònica amb el lema Tots som Cat Ràdio.